EYT düzenlemesi, SGK kaydını 8 Eylül 1999'dan önce yaptıranları kapsayarak emeklilik yaşını bekleyen birçok kişi için umut kaynağı oldu. Ancak bu düzenleme, SGK kaydını birkaç gün sonra yaptıran vatandaşları dışarıda bırakarak adeta bir günün, 17 yıl gibi uzun bir süreçte nasıl büyük bir adaletsizliğe dönüştüğünü gözler önüne serdi.

Bu durumu yaşayan vatandaşlar, sadece birkaç günle kaçırdıkları EYT düzenlemesi nedeniyle 17 yıl boyunca emeklilik hayallerini ertelemek zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. Bu kişiler, aynı yaş şartını ve prim ödeme şartını sağlamış olmalarına rağmen, birkaç günlük fark nedeniyle EYT düzenlemesinden yararlanamamakta ve bu durumu büyük bir haksızlık olarak değerlendirmektedir.

EYT düzenlemesinden yararlanamayan kademeli emeklilik mağdurları, yeni düzenleme için müjdeli haber bekliyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren EMADDER, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'e kademeli emeklilik dosyasını ilettiklerini açıkladı.

Haber sosyal medya hesabında duyuran EMADDER, ''Bugün dosyamız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür ÖZEL beye verilerek, çözüm talebimiz yeniden dile getirildi'' ifadelerini kullandı.

Mağduriyetlerin yeni adresi: Mağduriyet Duvarı Mağduriyetlerin yeni adresi: Mağduriyet Duvarı