Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, emeklilere yapılan zam oranındaki adaletsizliğe dikkat çekerek düzenleme çağrısında bulundu.

Destici, basın toplantısında, dünya ülkeleriyle beraber Türkiye ekonomisinin de kritik bir süreçten geçtiğini belirtti.

"POLİTİK YANLIŞLARIN FATURASINI..."

Destici, "Geçmişte, politik gerekçelerle yapılan yanlışların faturasının tümünü çalışanlarımıza, özelikle emeklilerimize ödetemeyiz." dedi.

Destici, memurlara yapılan artışın memnuniyet sağladığını savunurken emeklilerle ilgili artışın hoşnutsuzluk kaynağı olduğunu bildirdi. Emeklilerin, memurlara yapılan iyileştirmelerin kendi maaşlarına da yansıtılmasını talep ettiğini belirten Destici, TBMM'deki görüşmeleri süren torba kanun teklifine ilişkin görüşlerini de paylaştı.

Netflix Türkiye, bünyesinde 13 binden fazla çalışan istihdam ediyor Netflix Türkiye, bünyesinde 13 binden fazla çalışan istihdam ediyor

Teklifin henüz yasalaşmadığını hatırlatan BBP Genel Başkanı Destici, "Verilecek bir önergeyle, hatta ortak önergeyle emekli maaşlarıyla ilgili artışlarda istenildiği gibi bir düzenleme çok rahatlıkla yapılabilir." ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE 8 BİN 77 LİRA SEYYANEN ZAM TEKLİFİ

Destici konuşmasında şu ifadeleri de kullandı:

"Teklifimiz, enflasyon farkının emeklilerimizin kök maaşları üzerinden değil aldığı maaş üzerinden yansıtılmasıdır. Yani 7 bin 500 lira alıyorsa bunun üzerine yüzde 20 olan enflasyon farkı ilave edilmelidir. Buna ilave olarak da memurlarımızın maaşlarına yapılan seyyanen zam, yani 8 bin 77 lira, emeklilerimizin maaşına eklenmeli ve bu şekilde emeklilerimiz rahat bir nefes almalı ve hayatlarını yaşamaya devam etmelidir. Emeklilerimizin hayat şartlarına ezdirilmeyeceği, hayatlarını idame ettirebilecekleri, devletle aralarındaki güvenin zedelenmeyeceği bir çözüm bulunacağına da yürekten inanıyoruz."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, en düşük emekli maaşının asgari ücretin üzerinde olması gerektiğini belirterek tekliflerinin kabul edilmesi halinde emeklilerin bunun çok üzerinde bir maaşa kavuşacağını bildirdi.