2000 sonrası SGK'lıların emeklilik hakları için mücadele eden Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), 1 günle 17 yıl uzayan emeklilik sisteminin adaletsiz olduğunu belirterek kademeli emeklilik sistemine geçilmesi gerektiğini söylüyor. 

Uzun süren mücadeleler sonucunda geçtiğimiz aylarda kabul edilerek yüyürlüğe giren EYT yasasından 2000 sonrası SGK mağdurları yararlanamadı. Sigorta girişi birkaç gün geç olduğu için aynı prim ve yaş şartını karşıladıkları kişilerin aksine 17 yıl daha geç emekli olmak zorunda bırakılan 2000 sonrası SGK mağdurları yaşanan bu adaletsizliğe karşı çıkıyor. 

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), Başkanı Mihriban Uğurlu önderliğinde emeklilik hakları için mücadele eden 2000 sonrası SGK'lılar birçok mecrada yetkililere seslenmeye, toplantılar düzenlemeye ve siyasileri ziyaret etmeye devam ediyor. Seçim öncesi Meclis'e ziyarette bulunarak birçok milletvekiliyle görüşen EMADDER, yaşadıkları adaletsizliği adeta tüm Türkiye'ye duyurmak için mücadele ediyor. 

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), Başkanı Mihriban Uğurlu önderliğinde 21 Ocak İstanbul Kartal’da büyük İstanbul mitingi düzenleyecek.