Emeklilerin merakla beklediği 5 bin TL'lik Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Ekim'de açıkladığı uygulama, çalışmayan emeklileri kapsıyor. Ödeme takvimi ise SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na göre farklılık gösteriyor.

Ödeme takvimi belli oldu!

SSK emeklileri, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi yapılacak. Bu uygulama, geçmiş yıllarda olduğu gibi, emekli sayısının en fazla olduğu SSK emeklilerinden başlayarak, sırasıyla Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ulaşacak. SGK Uzmanlarına göre, ikramiye ödemelerinin son günü 13 Kasım olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin cuma gününe kadar hesaplarına yatırılması planlanan ikramiyeler, emeklilerin yüzünü güldürecek.

Türkiye, Rus doğalgazına olan bağımlılığını azaltmak için ExxonMobil ile görüşüyor Türkiye, Rus doğalgazına olan bağımlılığını azaltmak için ExxonMobil ile görüşüyor

EMEKLİLER 1 GÜN BİLE SİGORTALI OLSA İKRAMİYE ALAMAYACAK

Ödeme takvimine göre, SSK emeklileri maaşlarını aldıkları günlerde, Bağ-Kur emeklileri ise ayın 1 ila 5'i arasında ikramiyelerini alacaklar. Emekli Sandığı emeklileri ise ayın 17'sinde maaşlarıyla birlikte ikramiyelerini hesaplarında görecekler. Çalışan emekliler ise bu uygulamadan yararlanamayacaklar. Ekim ayında tek bir gün bile sigortalı olarak çalışan emekliler, ikramiye alamayacaklar. Bu durum, çalışan emekliler arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Emeklilerin alım gücünü artırmak için verilen ikramiyeler, yüksek enflasyon karşısında yetersiz kalıyor. Emekliler, maaşlarına ek zam yapılmasını ve ikramiyelerin kalıcı hale getirilmesini istiyor.