Bankalar, emekli müşteri yarışına girmiş durumda. Bu yarışta da emekliyi kendi bankalarına çekmek ve emekli maaşının yanında cazip promosyonlar vermek için en iyi teklifi yapmak zorundalar. Bazı bankalar,  emekli maaşı için promosyonu 600 liraya çıkarıyor. Üstelik sadece emekli için de değil!

Bazı bankalarda o emekliyi bankaya kazandıran ve emekli maaşını oradan  almasını sağlayan müşteriye de ödeme yapıyor! Kimi hem emekliye hem onu bankaya kazandırana ödeme yaparken, kimi de özel hizmetler sunuyor. Peki, emekli maaşları alanında hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Emekliye özel fırsatları neler? Emekli maaşlı ile ilgili yaşanan tüm son dakika gelişmeleri ve gelen tüm yeni bilgiler haberimizde...

 

 

Hem mevcut emekliler hem de maaşı yeni bağlananlar, promosyon ve bayram ikramiyesi ile ek gelir elde ediyor. Emekliler 3 yıllık dönem için maaşına göre 300, 375, 450 lira promosyon alıyor.Emekli maaşı pastasındaki payını artırmak isteyen bankalar ise ya promosyon tutarını yükseltiyor ya da taban promosyona ilave özel faydalar sağlıyor. Bazı bankalar, promosyon tutarını 600 liraya kadar çıkarıyor. Ayrıca emekli müşteri getirenlere bankaya kazandırdığı her emekli için 100 lira verenler de var. Böylece emekli 450, yakını 100 lira banka promosyonu alabiliyor.

Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı

 

Bazı bankalar ise emekli müşteri yarışına, sunduğu özel hizmetlerle katılıyor. Ücretsiz havale- EFT işlemleri, faturalarda indirim gibi ek fırsatlar sunuluyor.

 

İKİNCİ ÖDEME

Emeklilik başvurusu yapanlar, bankasını seçip taahhüdünü vererek promosyondan yararlanabiliyor. Promosyon almamış olan mevcut emekliler de, bankasını seçip, '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vererek ödemesine kavuşuyor. Taahhütte bulunup promosyonu almış emeklilerin ise isterlerse ortaya çıkan daha cazip teklifleri  değerlendirme imkanı var.

Promosyon uygulaması başladığında bankadan ödeme alanların 3 yıllık süresi de 2020'de bitiyor. Emekliler, Mart 2020'den itibaren ikinci kez promosyon alacak.

 

İş Bankası, Garanti Bankası, TEB gibi birçok banka emekliler için kampanya yarışını sürdürüyor. Bazıları emeklilere 3 yıllık dönem için maaşa göre 300, 375, 450 lira olarak belirlenen promosyon tutarını 600 liraya kadar çıkarırken, bazıları da ücretsiz işlemler, faturalarda indirim gibi ek fırsatlar sunuyor. İşte bankaların kampanyaları...

 

HANGİ BANKA NE KADAR PROMOSYON VERİYOR?

AKBANK: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Tüm ATM'lerden ayda 2 kez ücretsiz para çekme, bedava havale ve EFT, bireysel kredilere özel faiz oranı gibi imkanlar sunuyor.

 

DENİZBANK: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Bankaya emekli maaşı müşterisi kazandıranlara da her emekli için 100 lira veriyor. Marka işbirlikleriyle indirimli alışveriş imkanı sunuyor. Kredilerde özel faiz, Bonus kartıyla otomatik ödeme talimatı verenlere 3 ay doğalgaz faturasında yüzde 10 indirim gibi uygulamaları da bulunuyor..

 

FİBABANKA: Maaşa göre 330, 415, 500 lira veriyor. Tüm ATM'lerden ücretsiz maaş çekme, kredilerde ve mevduatta özel faiz imkanı sunuyor, hesap işletim ücreti almıyor.

 

GARANTİ: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Paramatiklerde özel menü ile maaşları tek tuşla kuruşu kuruşuna çekme imkanı, kredilerde indirimli faiz oranı sağlıyor.

 

ING: Emekliye 450 liraya varan promosyon, emekli yakınını bankaya getirenlere de 100 lira nakit veriyor. Hesap işletim ücreti almıyor, özel faizli kredi, telefon bankacılığından direkt özel müşteri temsilcisine bağlanma, ücretsiz tıbbi danışmanlık ve ambulans gibi imkanlar sunuyor.

 

İŞ BANKASI: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Kredi kartları için yıllık ücret almıyor, vadeli mevduata ve kredilere özel faiz, ücretsiz havale ve EFT imkanları sağlıyor.

 

ŞEKERBANK: 450 liraya varan promosyon veriyor. 2 otomatik ödeme talimatı verenlere 150 lira daha hediye ediyor. Ücretsiz havale ve EFT, hesap işletim ücreti muafiyeti, şubede işlem önceliği, eve teslim maaş hizmeti gibi imkanlar sunuyor.

 

TEB: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Özel faizli kredi imkanı sunuyor.

 

Editör: TE Bilişim