Yapılan açıklamada Kamu bankalarının emekliler için promosyon tutarını netleştirdiği öğrenildi. Banka promosyon tutarlarında artışa gidilerek, Kamu bankaları tarafından emekliye 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen tutarlarda promosyon ödenecek. Ödemeler bugün itibariyle başladı. 

Banka promosyon düzenlemesi kapsamında yaklaşık 16 milyon kişi bulunuyor. 

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Promosyonlar için 27 Mart'tan itibaren bankalara veya e-Devlet üzerinden başvurular yapılabilecek.

Promosyon için, bankalar emeklilerden 3 yıl taahhüt istiyor. Ancak daha cazip bir teklif alınması durumunda banka değişikliği yapılabilir. 

13 ilde “Sibergöz-35” operasyonları: 48 şüpheli yakalandı 13 ilde “Sibergöz-35” operasyonları: 48 şüpheli yakalandı

Ek olarak, birden fazla emekli maaşı alan kişiler ayrı ayrı promosyon başvurusunda bulunabilecek. Dul yetim aylığı alan hak sahipleri ise en az 5 bin lira promosyon ödemesi alabilecek.

"HERHANGİ BİR CEZAİ SORUMLULUK YOK"

Konuya ilişkin merak edilenleri Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "Halihazırda promosyon alanlar da daha yüksek promosyon olması halinde önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bankaya taşıyabilirler. Başka bankaya taşıma açısından herhangi bir cezai sorumluluk yoktur. Sadece almış oldukları promosyonun kullanılan döneme ait olan kısmı mahsup edildikten sonra kullanmadıkları kısmı bankaya iade etmeleri yeterlidir." şeklinde açıkladı.

Ayrıca Karakaş, "Emekli maaşları dosya bazında alınmaktadır örneğin eşten dolayı dul maaşı alanlar dul maaşından dolayı bir promosyon alabilirler. Kendileri de emekliyse kendi hesaplarından da ayrıca promosyon almaları mümkündür" ifadesinde bulundu.