Emeklilere yüzde 4 oranında ek ödeme yapılacağı öğrenildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre;

Tüketici Kredileri 1 trilyon 550 milyar lirayı aştı Tüketici Kredileri 1 trilyon 550 milyar lirayı aştı

Emekli gelirleri her ay emekli maaşları için eklenen ek ödemeyle artıyor. Vergi iadesinin yerine getirilen emekliye ek ödeme, net maaşın yüzde 4'ü, yüzde 5'i oranında oluyor.

EN AZ YÜZDE 4 EK ÖDEME

Emekli maaşı düşük olan emekliler, yüzde 5 ek ödemeden yararlanıyor. Burada bir gelir sınırı bulunuyor. Bu yılın ilk yarısı için bu sınır bin 224 lira 81 kuruş. Yani emekli maaşı bin 224 liranın altında olanlar yüzde 5, üstünde olanlar yüzde 4 ek ödeme alıyor.

Halen SSK emeklileri ve Bağ-Kur emeklileri için aylık 53,6 ile 215,63 lira arasında ek ödeme veriliyor. Hem ek ödeme tutarı hem de yüzde 5 sınırı Temmuz'da yükselecek. Temmuz'da emekliye ek ödeme tutarı zamlanan yeni emekli maaşı üzerinden hesaplanacağı için artacak.

TEMMUZ AYINDA YANSIYACAK

Yüzde 5 ek ödeme sınırı da memur maaşı katsayısındaki artışla yükselecek. Böylece emeklilerin Temmuz'da hem emekli maaşları hem de ek ödeme tutarları yükselecek. Gelirlerde çifte artış yaşanacak. Ayrıca ek ödeme oranının artırılması da gündemde. Emekliler, yüzde 4-5'lik oranın günümüzde düşük kaldığını belirterek, yükseltilmesini istiyor.

Türkiye Emekliler Derneği de "Emekliye ek ödeme oranı en az yüzde 8-9 olsun" diyor. Bu talep hayata geçerse emekliye ek ödeme tutarlarında önemli artış yaşanacak. Emekliler, emekli maaşının yüzde 4'ü, 5'i yerine yüzde 8'i, 9'u oranında ek ödeme alabilecek.

Editör: TE Bilişim