8 Eylül 1999 düzenlemesini birkaç günle kaçırmaları sonucu emekliliklerinin çok daha fazla uzamasına karşı çıkan vatandaşlar 8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak ve yaşadıkları bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasını talep ediyor.

09.09.1999 sonrası çalışmaya başlayan vatandaşlar, taleplerini yetkililere daha güçlü bir sesle duyurmak adına Emeklilikte Eşit Adalet Derneği'ni kurdu. Seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesi için birçok mecrada yetkililere seslenmeye ve mağduriyetlerini duyurmak için çalışıyorlar.

Dernek başkanı Mustafa Gündüz, üyeleriyle birlikte birçok siyasiyi ziyaret ederek seslerini duyurmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Kocaeli MHP milletvekili adayı Yudum Kaşıkçı ve MHP İzmit İlçe Başkanı Kemal Okur ve beraberindeki üyeler Emeklilikte Eşit Adalet Derneği'ne (EMEŞAD) ziyarette bulundu.

Dernek Başkanı Gündüz, misafirlerine reformalarını tanıttı. 

Emeklilikte Eşit Adalet Derneği (EMEŞAD) ve tüm üyeleri bugün İzmit'te düzenlenecek olan 28.Dönem Milletvekili Aday Tanıtımı ve İftar programına davet edildi.

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

REFORM MADDELERİ

1. 7 bin gün 25 yıl kayıtsız şartsız emeklilik. Primi düşük olan ve SGK kaydı geç başlayanlar için kadınlarda 48 erkeklerde 50 yaşında emeklilik.

2. Emeklilikte maaş bağlanma oranının 1999 öncesi baz alınırken üzerine %9 eklenerek %85'e çekilmesi.  

3. SGK kaydı başlamadan önce doğum yapan kadınlarını sınıflandırma yapılmadan doğum borçlanması yapma hakkı olması

4. BAĞ-KURLU vatandaşların SGK eşitliği sağlanması ve küçük esnaf, büyük esnaf, küçük çiftçi, büyük çiftçi gibi prim ödeme yükümlülüğünün sınıflandırıması

5. Geçmiş dönemde çırak ve staj mağduriyetini göz önüne alarak yeni dönemde staj ve çıraklık yapan öğrencilere kaza ferdi tamamlayıcı sigorta yapılmasının kaldırılıp SGK başlatılması 

6. Üniversite okuyanlara teşvik amaclı 2-4 yıl erken emeklilik verilmesi