Kastamonu'da otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi Tuana Yiğit için okulunda tören düzenlendi.

Dün meydana gelen trafik kazası sonrasında kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Tuana Yiğit için Kastamonu Merkez Ortaokulu'nda tören yapıldı.

Okul bahçesindeki törende, sırasına konulan güllerin üzerine Yiğit'in fotoğrafları, karnesi ve takdir belgesi konuldu. Yakalarında Yiğit'in fotoğrafını taşıyan okul arkadaşları ve öğretmenlerinden helallik alınmasının sonrasında dua edildi.

Törende öğretmen ve öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

Merkez Ortaokulu Müdürü Halit Özden, yaptığı açıklamada çok üzgün olduklarını belirtti.

Tuana'nın sporla ilgilendiğini söyleyen Özden, "Hentbol takımındaydı. Gayet başarılı, sevdiğimiz bir öğrenciydi. Arkadaşlarına, öğretmenlerine ve ailesine karşı güzel davranışlar sergileyen bir öğrenciydi." ifadelerini kullandı.

Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu alarm: Hayatı etkileyecek! Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu alarm: Hayatı etkileyecek!

"BUNDAN DAHA ACI BİR KARNE GÜNÜ YAŞAMADIM"

Çok zor bir gün olduğunu aktaran Özden şunları söyledi:

"30 yıllık meslek hayatımda bundan daha acı bir karne töreni yaşamadım. Halbuki karne törenleri sevinç içinde olur. Bugün üzüntü içindeyiz, acımız büyük. Keşke yaşanmasaydı, keşke herkes kurallara uyabilseydi de Tuana yaşasaydı. Ömrünün baharındaki öğrencimizi toprağa vermek zorunda kalmasaydık keşke. Ailesine, arkadaşlarına, öğretmenlerine, Milli Eğitim camiasına başsağlığı diliyorum."

TUANA YİĞİT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tuana Yiğit, Olukbaşı Camisi'nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Şehitler Anıtı'nda gözyaşları içindetoprağa verildi.

Cenazeye Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Merkez Ortaokulu Müdürü Halit Özden, Tuana Yiğit'in öğretmenleri, ailesi ve arkadaşları katıldı.

Cenazede Tuana Yiğit'in ailesinin zor anlar yaşadığı görüldü. Elim trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Tuana hem ailesini hem de Kastamonu'yu yasa boğdu.