Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Valilik Meydanı'nda toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı. 

Erdoğan 14 Mayıs seçimleri vurgulu konuşmasında muhalefeti eleştirerek "Çıkmış bay bay Kemal soğan da soğan patates de patates diyor. Sen soğanı masaya koyar yumruğunla vurur onun lezzetini alabilir misin? Biz soğanımızı öyle yedik. Bu yollar olmasa siz bütün bu patatesi domatesi neyle taşıyacaksınız. Bu yolları yaptık ki bunlar taşınsın. Bunların böyle bir derdi yok." ifadelerini kullandı.

"KARŞIMIZDA 7'Lİ KOALİSYON VAR"

AK Parti’den CHP’ye geçen Bayrampaşa Belediyesi’nde 33 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Bayrampaşa Belediyesi’nde 33 işçi işten çıkarıldı

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Karşımızda 7'li koalisyon var. Ne ararsan bulunur derde devadan gayrı. Bu masada terörle kol kola olanlar var mı? CHP terörle kol kola, İYİ Parti, o yavrucuklar var, onlar istikameti kaybetmişler, ne yaptıklarının farkında değiller. Buna bir de PKK'sından FETÖ'suna alenen destek veren terör örgütlerini ilan etmek lazım. Sapkın akımları, sosyal medyayı, Londra tefecilerini, oradaki eroin kaçakçılarını, batıdaki yöneticilerini saymıyorum bile.

"TOPLU İĞNE DAHİ ÜRETEMEDİLER"

Türkiye düşük teknolojileri yapsın ama yüksek teknoloji alanına girmesin istiyorlar. İHA, SİHA, AKINCI, Kızılelma yapmasın... Bitmedi, TCG Anadolu'yu da yapmasın. Togg yapmasın. Öyle alıştılar ya, yıllar yılı bu ülkeyi öyle yönetmediler mi? Bunlar bu ülkede toplu iğne dahi üretemediler.

"BU YOLLARI YAPTIK Kİ..."

Güven iklimi çökertilmiş, geri kalmışlığa mahkum edilmiş bir ülkede işleri böyle yürütemiyordunuz. Çıkmış bay bay Kemal soğan da soğan patates de patates diyor. Sen soğanı masaya koyar yumruğunla vurur onun lezzetini alabilir misin? Biz soğanımızı öyle yedik. Bu yollar olmasa siz bütün bu patatesi domatesi neyle taşıyacaksınız. Bu yolları yaptık ki bunlar taşınsın. Bunların böyle bir derdi yok. Çok uzun mücadeleler sonunda ülkemizi bugünkü seviyesine getirdik. İnşallah Türkiye Yüzyılı ile zirveye çıkaracağız. 14 Mayıs'ta umudunu FETÖ ve PKK'ya bağlayanlara dersini veriyor muyuz?"