TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP İstanbul İl Örgütü'nde basın açıklaması yaptı.

Bu akşam Taksim'de toplanacaklarını söyleyen Baş, "Gezi’den suç çıkmaz. Gezi’den umut çıkar, Gezi’den dayanışma çıkar, adalet çıkar, Gezi’den emek çıkar, Gezi’den özgürlük çıkar, Gezi’den eşitlik çıkar. Biz bunları her şartta haykırmaya devam edeceğiz. Bu akşam ülkenin herbir yanında Gezi’nin taleplerinin savunucusu olmaya, bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. 'Her yer Taksim, her yer direniş' diyeceğiz. ‘Karanlık gider, Gezi kalır’ diyeceğiz. ‘Zorbalar gider, Gezi kalır’ diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu kararı hukuk tarihine kara leke olarak geçmiştir.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapıyor Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapıyor

Baş, açıklamasında şunları kaydetti:

Gezi’nin yıl dönümünde intikam harekatları da devam ediyor. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı sevgili arkadaşımız Canan Kaptancıoğlu, Silivri Cezaevi'ne götürüldü. Bu verilmiş olan karar hukuk tarihine kara leke olarak geçmiştir. Birçok örneğini gördüğümüz siyasi davalarda verilmiş olan kararlar gibi milletvekillerini, belediye başkanlarını tutsak eden kararlar gibi bu karar da hukuk tarihimizin kara lekesi olmuştur.

Yargının, ülkeyi ele geçiren bir çetenin basit bir aracına dönüştüğünü görüyoruz ve buradan bir kez daha söz veriyoruz. Saray rejiminin hedef aldığı, saldırdığı hiçbir arkadaşımızı yalnız bırakmayacağız, hiçbiri yalnız değildir. Arkalarında milyonlar var, arkalarında milyonların direnişi var.