İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ersin Beyaz Meclis'te, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde çalışan taşeron işçilere kadro sözünün tutumadığını ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini anlatan konuşma gerçekleştirdi.

Beyaz, ''Kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan 90 bini aşkın taşeron işçiye ne oldu? Buradan hatırlatmak istiyorum. Önceki dönem Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in ifadesiyle 'çalışması bitmiş fakat yasalaştıramadığım bir dosya kaldı; o da 90 bin kit taşeron işçisinin dosyası. Merak etmeyin seçimden sonra ilk Meclis' e gelecek taşeron dosyası olacak.' sözleri kadro bekleyen taşeronları umutlandırmıştı.

Yine eski dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın 'kit'lerde çalışan taşeron işçilerin kadrosu verilecek' sözü unutulmamalıdır. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun '1 milyona yakın taşeron sürekli işçi kadrosuna geçirilmesini sağladık, adeta bir hayali gerçekleştirdik. Bu süreçten yararlanamayan arkadaşlar için de Çalışma Bakanlığımız çalışma yapmaktadır' açıklaması, tüm kamuoyunun mağlumudur.

Binali Yıldırım'ın kadro bekleyen taşerona dönük 'Gençler o iş tamam' dediğini de biliyoruz. Yine önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in 'Seçimden hemen sonra KİTlerin dosyayı hazır, kadrolarını vereceğiz' sözlerini de hatırlatmak istiyorum.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün ama devletin en yetkili ağızlarından çıkan bu sözler ve vaatler, yere düşmüş iktidar verdiği sözü tutmamıştır.

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

Hepsinin üstüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Belediyede çalışan taşeronlar, nasıl bu şirketlerde kendi kadrosunda çalışıyorsa KİTlerde çalışan taşeron işçiler de kendi kurumlarının kadrosunda çalışacak yani o kurumların kadrolu personeli olacak. Reis söz verdiyse yapar' demesine rağmen taşeronların beklentisini suya düşürmüştür.''

AK Parti iktidarının seçim öncesi verdiği sözleri seçim sonrasında tutmamasını eleştiren Beyaz, umutları kırılan taşeron işçilerinin sessizliğe bürünse de mücadelelerini sürdürmeye devam ettiklerini ifade etti.

Beyaz, ''İYİ Parti işçinin, emeklinin, köylünün, esnafın, memurun ve asgari ücretlinin sesidir. Bu ses, mağdur olan hangi kesimse onun için çıkmaktadır. Bakınız bu kitler hala kadro alamadılar: Devlet Hava Meydanları, Elektrik Üretim AŞ, TEİAŞ, TİGEM, TEDAŞ, Toprak Mahsülleri Ofisi, Et ve Süt Kurumu, Şeker fabrikaları, Makine Kimya Enstitüsü AŞ, Devlet Malzeme Ofisi, Türkiye petrolleri, BOTAŞ, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları. İYİ Parti olarak 90 bin kit taşeron işçisinin ve ailelerinin ferd-yadını bu kürsülerden dile getirmeye devam edeceğiz.''

Ersin Beyaz sözlerini bitirirken, ''Çalışma hayatının en temel kurallarından biri olan eşit işe eşit ücret prensibine uyulmadığı taşeron sisteminin ivedilikle kadro sorunu çözülmeli, düzenlemeler yapılmalıdır.'' ifadelerini kullandı.