MİT'ten Irak operasyonu! 15 terörist etkisiz hale getirildi MİT'ten Irak operasyonu! 15 terörist etkisiz hale getirildi

TGRT Haber sunucu Cem Küçük'ün canlı yayınına katılan TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, EYT konusuna ilişkin Komisyona seslendi. 

EYT'lilerin sorunları artık bir an önce yeni mağduriyetine yeni problemler oluşturulmayacak şekilde çözülmesini talep eden Sözcan, artık EYT için soz düzlüğe girildiğini belirtti. 

"EYT SORUNUNA ARTIK NEŞTER VURULSUN"

TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, katıldığı canlı yayında EYT sorununa ilişkin "Gerçekten EYT sorununun çözülmesi gerekiyor. Bu sorun bekleye bekleye bir kar topuna dönüştü ve çığ haline geldi. EYT'lilerin sayıları gitgide artıyor. Her ne kadar farklı rakamlar da söylense de yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendirdiği belirtiliyor. Dolayısıyla EYT'lilerin artık bu sorunlarının da bir an önce çözülmesi gerekiyor. " ifadelerine yer verdi. 

"EYT İÇİN SON DÜZLÜĞE GİRİLDİ"

Sözcan, Komisyonun EYT konusunda titiz bir şekilde çalışması gerektiğini belirterek, "Tam manasıyla bir komisyon oluşturulacak. Komisyon formüllerden birisine karar verecek. Ancak şunun altını çizelim, komisyonun EYT formülleri konusunda titiz bir şekilde çalışması gerekiyor. Vereceği kararda yeni mağdurlar oluşmamasına da özen göstermeli. Net bir şekilde EYT'lilerle masaya oturulsun, sorunlar kesin bir biçimde tespit edilsin ve yeni mağdurlar oluşturulmayacak şekilde EYT sorununa neşter vurulsun. " dedi. 

Ardından sözlerine şu şekilde devam etti;

"Bir gecede değişen yasayla birlikte milyonlarca kişi hakettikleri emeklilikten mahrum kaldılar. Şimdi olayın iki yüzü var. Hazine getirecdeği yüklerde konuşulmalı, SGK'nın durumu da göz önünde bulundurulmalı ancak insanlar prim gününü doldurmuş yaşı bekliyorlar, hizmetlerini yapmış vatandaşların durumu da göz önünde bulundurulmalıdır.

50 yaşındaki bir vatandaş hem iş bulamıyor hem de emeklilik maaşı alamıyor, bu vatandaş ne yapacak şimdi?

Ortada gerçektem bir sorun varsa bir çözümde bulunmalıdır. AK Partiden önce oluşmuş olabilir bu sorun ama iktidarın EYT konusuna çözüm bulması gerekiyor. Şimdi o komisyon otursun, bütün tarafları dinlesin, bütçe gerekliliklerini de masaya yatırsın ve en doğru çözümü bulsun. Bu sefer yeni problemler ya da yeni mağdurlar çıkmasın. Aksi takdirde değiştirilmesi daha zor oluyor. EYT mağdurları oluşturulmayacak şekilde bu soruna neşter vurulsun. "