İşçi Haberleri

EYT düzenlemesinde asılsız iddialar... Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?

Yaklaşık beş buçuk milyon kişinin dört gözler beklediği EYT düzenlemesinde sona gelindi. İlk etapta bir buçuk milyon kişi emekli olmaya hak kazanacak. Akıllarda tek soru ise "Kim ne kadar maaş alacak?." Konuyla ilgili birçok asılsız iddialar ortaya atıldı. İşte detaylar...

Abone Ol

Sosyal medyada EYT düzenlemesiyle ilgili birçok iddialar ortaya atıldı. "Düzenleme çıktıktan sonra çok fazla kişi emekli olacağı için mevcut düzenlemede emekli maaşlarının düşeceği yönünde iddialar ortalıkta dolanırken EYT'lilere düşük EYT maaşı bağlanacağı" söylentiler arasında yer alıyor. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) yönelik düzenleme için sona yaklaşıldı.Düzenleme 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olan herkese emeklilik yolunuaçacak. Prim ve yıl şartını tamamlayanlar hemen, diğerleri isetamamladıklarında emeklilik hakkına kavuşacak. İlk etapta şartları tamamlamış 1.5 milyon kişinin emekli olması bekleniyor. Ardından da diğer EYT'liler şartlarıtamamladıkça emeklilik hakkına kavuşacak.
Düzenlemede sona gelindikçe sosyal medyada ''EYT düzenlemesi çıktıktansonra çok fazla kişi emekli edileceği için mevcut emekli maaşı düşecek veEYT'lilere düşük emekli maaşı bağlanacak gibi akla zarar iki iddia ortaya atıldı.Peki; Kim ne kadar emekli maaşı alacak? Emekli maaşları nasıl hasaplanır?.

Aşağıdaki videoyu izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Abone Ol