Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda hükümetten peş peşe açıklamalar gelirken düzenlemenin Aralık ayında Meclis'e sunulması bekleniyor. 

EYT için net tarih 8 Eylül 1999 olarak belirtilmişken, yıpranma hakkı doğum ve askerlik borçlanması, staj süresi gibi konuların gibi konuların kapsama alınıp alınmayacağına ilişkin gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrildi. 

BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

EYT'lilerin durumuyla ilgili çalışmalar hakkında Bilgin şunları söyledi:

"EYT için kapsamlı bir çalışma yaptık, aralık ayının başında tamamlanmış olacak."

"ARKA ARKAYA AÇIKLANACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak." açıklamasında bulundu.

EYT'de detaylar belli oldu! Emeklilikte Yaşa Takılanlar son dakika gelişmeleri bugün! EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir, kimleri kapsar?

Çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmasının ardından TBMM'ye geleceğini ifade eden Bakan Bilgin, "Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz."

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bakan Bilgin'in açıklamaları baz alındığında EYT ile ilgili düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduktan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayını aldıktan sonra TBMM'ye gelecek. Düzenleme Meclis'e geldiğinde ise AK Parti ve MHP milletvekili sayısının yasa onay sayısı olan 300'ün üzerinde olması gözönünde bulundurulduğunda görüşmelerin ardından Meclis'ten geçerek ay sonuna kadar düzenlemenin yürürlüğe girmesi bekleniyor.