Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) Ankara'daki sıcak temaslarını tamamladı. Muhalefetle iki günlük süreci değerlendiren Özüpak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüştüklerini belirtti.

Kenar çubuğu sorgusunda ara

Özüpak ilk olarak BBP Genel Başkanı Destici'yle olan görüşmesini değerlendirdi. Destici'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve bu görüşmede EYT konusunun da ele alındığını öğrendiklerini belirten Özüpak, “Ancak içerik konusunda yine net bir bilgi yok. Sayın Destici de EYT’nin beklediği, 99 öncesi hakların iade edileceği umudunu taşıdığını bildirdi” dedi.

TÜRK-İŞ'TEN EYT'YE DESTEK

EYT hazırlığı konusunda net bir bilgi verilmediğini ifade eden Özüpak, “Biz öğrenemedik, Meclis de öğrenemedi. Herkes ‘aralık ayını bekleyeceğiz’ diyor. Türk-İş Başkanı ‘eğer yasa çıkmazsa çıkması için meydanlarda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız’ dedi” ifadelerini kullandı.

ALTILI MASANIN GÜNDEMİNDE EYT VARDI

Altılı Masa’dan EYT konusunda ortak bir çalışma beklediklerini ve bütün genel başkanlara bu beklentiyi ilettiklerini söyleyen Özüpak, şunları söyledi:

“Bu konuda genel başkan yardımcıları tarafından bir çalışma yapılacağı söylendi.  Bütün genel başkanlar da konuyu altılı masada değerlendirme sözü verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yasanın çıkarılması için baskı unsuru olmaya devam edeceği sözünü verdi.

Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da süreci hızlandırma adına girişimde bulunma sözü verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu da bu konunun bir an önce çözülmesi için çalışacakları ve diğer partilerle de görüşeceklerini ve gerekli açıklamayı yapacaklarını söyledi.

Cumhur İttifakı bileşenlerinden randevu talep ettiklerini ancak BBP’den yanıt geldiğini belirten Özüpak, AK Parti ve MHP’den de randevu beklediklerini söyledi.

EYT yasası henüz çıkmadığı halde bazı işverenlerin yılbaşından önce EYT’lileri işten çıkarmaya başladığını kaydeden Özüpak, “Bizler hak ararken yeni yeni mağduriyetlerle karşılaşıyoruz. Bu durumu genel başkanlara da ilettik. Türk-İş hukuki destek sözü verdi.” dedi.