Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin EYT hakkındaki soruya verdiği ''EYT mi?'' cevabına yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. Bakan Nebati, EYT'lilerin ardından Meclis'te milletvekillerinden de büyük tepki çekti.

HDP Grup Başkanvekili Garo Paylan, EYT’lilerle dalga geçildiğini söyleyerek, “Sayın Bakan espri kabiliyeti gerçekten meşhur biliyorsunuz ve tek rakibinin Cem Yılmaz olduğunu düşünüyorum, bugün bir espri yaptı ama kimse gülmedi, hiç kimse gülmedi. ‘EYT mi, o ne?’ deyip kıkırdadı; olacak iş mi değerli arkadaşlar ya? Milyonlarca yurttaşımız çözüm beklerken Sayın Bakan bakın EYT’yle ilgili ne yaptı.” ifadelerini kullandı.

Bakanlığının bütçesini savunmak üzere kürsüye gelen Bakan Nebati’ye CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sayın Bakan, EYT’liler çok  alınmış, oradan başlayın.” diye seslendi.

Bakan Nebati konuşmasında “EYT’yle ilgili çalışmayı da tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak dikkatli bir şekilde yürütüyoruz. Çalışmanın detayları Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından zamanı gelince elbette ki kamuoyuna açıklanacaktır.” demekle yetindi.

HDP’li Serpil Kemalbay Pekgözegü’nün, “EYT dernekleri de var mı paydaşların arasında?” sorusu yanıtsız kalırken, Pekgözegü, “Şirketlere kaynak bulurken EYT’lilere kaynak olmamasının neresi komiktir?” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “EYT’lilerle ilgili ‘Ne o, EYT ne?’ diyorsunuz, bir gün EYT’liler de size ‘Ne o, Nebati kim?’ diyecekler ve gerçekten de bundan biraz sıkılmalısınız.” diye konuştu.

İYİ Parti grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Müjde bekleyen EYT’li dinlesin. Şu ana kadar ‘EYT nedir?’ gibi bir cevapla karşı karşıya kaldık bu konuyla ilgili; zannediyorum onlar da Sayın Bakanın söylediklerinden kendilerine bir pay çıkaracaklardır.” dedi.

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “EYT’yle ilgili söylediğiniz sözler kalp kırmıştır, bu konuda EYT’lilerden bir özür dileyecek misiniz?” sorusunu yöneltti.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, “Sayın Nebati, bugün tarafınıza sorulan ‘EYT hazineye takıldı deniliyor.’ şeklindeki soruya ‘EYT mi?’ diyerek gülerek cevap vermenizi emin olun milyonlarca EYT’li ve aileleri unutmayacak. Onlar adına tekrar soruyoruz: Hakları verilmeyen ‘Çift dikiş türemiş.’ diye  mağduriyetleriyle alay edilen emeklilikte yaşa takılanlara bu bütçede kaynak var mı?” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, “EYT’li kardeşlerimizin kazanılmış haklarını yıllardır gasbeden iktidar yine sözünden dönmenin yollarını arıyor. Ya, şimdiden sözünüzü tutun ya da İYİ Parti iktidarında EYT sorununun tarihin tozlu raflarına nasıl kaldırıldığını izleyeceksiniz. EYT’nin ‘ama’sız, ‘fakat’sız, ‘lakin’siz bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz.” dedi.

Bakan Nebati’nin “Ben efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya gelen bir anlayışın temsilcisi olarak güler yüzlüyüm, güler yüzlü olmaya da devam edeceğim.” sözleri üzerine CHP’li Engin Özkoç, “Sen güler yüzlü ol ama EYT’lilerle dalga geçme. Sen güler yüzlü ol ama insanları aşağılama.” ifadelerini kullandı.