Onlar, emeklerinin karşılığını almak için mücadele ediyor. Borçlanmalarla geleceklerine  yatırım yaptıklarını ancak artık ayakta durmanın giderek zorlaştığını dile getirdiler. 

Mağduriyetlerini şu ifadelerle aktadılar.

"Emeklilik hayaliyle biriktirdiğimiz günler, verilmeyen ana maddeler yüzünden hüsranla sonuçlanıyor. Bu noktada, artık yeter diyoruz!

Haklarımızın geri verilmesini talep ediyoruz. 5000 prim günü ve kısmi anayasal hakkımızı elde etmek için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bu haklar, emeğimizin ve çalışmamızın karşılığıdır. Gücümüzü birleştirerek taleplerimizi haykırmak için buradayız!

EYT olarak, verilmeyen ana maddelerimizi alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Geleceğimize güvenle bakma hakkımızı geri istiyoruz. Haklarımızı korumak için birlikte duruyor, sesimizi duyurmak için kararlılıkla mücadele ediyoruz.

Unutmayalım ki, mücadele etmeden haklarımızı kazanamayız. Birlikte hareket ederek sesimizi duyurmalı ve hakkımızı almak için kararlılıkla mücadele etmeliyiz. EYT mücadelesine katılan herkese teşekkür ediyoruz ve haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdürme sözü veriyoruz.

Artık yeter diyoruz! Geleceğimize sahip çıkıyor ve haklarımızı almak için mücadele ediyoruz!"