TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. Ancak EYT yasası beraberinde birçok mağduriyeti de getirdi. 

4447 ve 5510 sayılı yasalar başta olmak üzere, ABO (Aylık Bağlama Oranları), BES (Bireysel Emeklilik Sistemi), GSS (Genel Sağlık Sigortası), Kıdem Tazminatları, Staj ve Çıraklık Süreleri, Kadınlarda Doğum Borçlanması vb. gibi, çalışanlar tarafından daha önceki yıllarda elde edilmiş ve kazanılmış haklarının kaybına karşı mücadele eden Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği (EYTADER) emeklilik mağduriyetlerinin son bulması adına çalışmalarına devam ediyor. 

Geçtiğimiz gün de Ankara'ya giderek Meclis'te ziyaretlerde bulunan Esmeray, emekleri yasalara takılanlar adına hak mücadelesi verirken birçok platformdan yetkililere seslenmeye devam ediyor. 

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Esmeray, şu açıklamalarda bulundu:

EYT düzenlemesinde geride bırakılan 5000 prim mağdurları ve kısmı emeklilik mağdurları çözüm için her kapıyı çalışıyor. 1999 öncesinde iş akdi yapan sonrasında bu iş akdine tek taraflı yaş şartı eklenenler, iş akdindeki şartların uygulanması için hız kesmeden mücadele ediyor. İş akdimiz 5000 prim günü kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl, kısmi emeklilik, 3600 prim günü kadınlarda 50, erkeklerde 55 yaş şartı diyen mağdurlar EYT çözüldü diyenlere hala EYT çözülmedi, devam ediyor diye haykırıyor.