Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi sonrasında 2 buçuk milyona yakın vatandaş emeklilik hakkı kazanırken ortaya prim mağdurları gerçeği çıktı.

EYT'nin yasalaşması sonrasında aylardır mağduriyetlerini duyurmaya çalışanlar Meclis'in konuya el atmasını ve durumun düzeltilmesini talep etti.

EYT PRİM MAĞDURLARIYLA İLGİLİ YENİ GELİŞME

Emeklilikte Yaşa Takılanlar sürecinde kritik bir gelişme yaşandı. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi hükümetin flaş bir hamleye girişeceği iddia edildi.

EYT'de 5000 prim gününün yeteceğini umut edenler doğum ve askerlik borçlanmasıyla prim eksiklerini kapatmaya çalıştı ancak düzenlemedeki prim şartı ayrıntısıyla büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

PRİM MAĞDURİYETİ İÇİN TARİH VERDİ

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, katıldığı canlı yayında hükümete yakın isimlerden edindiği bilgileri dayanak göstererek flaş bir iddiada bulundu.

Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin sonucunu riske etmemek için EYT'de 5000 prim gün eşitlemesine gidileceğini öne sürdü.

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

EYT'de prim mağdurlarının sorununu çözecek hamlenin seçim öncesi gerçekleşeceğini iddia eden Küçük, Meclis'in çalışmalarına ara vermesine karşın bunun nasıl yapılacağı hakkında bir açıklamada bulunmadı.

Küçük'ün açıklamaları sonrası EYT'de prim konusunda mağduriyet yaşayan vatandaşlar heyecana kapılarak bir umut, düzenlemenin tez zamanda hayata geçmesini temenni etti.