Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan EYT yasa taslağının kimleri kapsayacağı, borçlanma, yaş kriterine ilişkin ayrıntılar Kabine Toplantısı'nın ardından netleşmeye başladı. EYT bekleyenler yaşını hesaplıyor, gününü sayıyor ya da borç yapılandırması için araştırma yapmaya devam ediyor..

PRİMDE ÜÇ HARFE DİKKAT EDİLMELİDİR

Primlerde "k,s,ş" harfleri  "Kontrollü, şüpheli, sahte ve paravan işyeri" anlamına geldiği için ciddi bir soruna yol açabilir.  Sahte şirketler primleri Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödemeyince bu sigortalar direkt olarak iptal ediliyor. Emekliliğe hak kazanılsa bile sahte sigortalı olarak yapılan bildirimlere ait hizmetler silindiği için dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur.

Hatırlatılması gereken diğer önemli bir konu ise Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ay olarak 30 gün yıl olarak da 360 günü esas alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı kouya ilişkin daha önce açıklama yapmıştı. Kafa karıştıran bu açıklamanın ardından  SSK, Bağ-Kur kapsamındakiler için sigortalı girişten önceki borçlanmaların niteliği ne olursa olsun hizmet borçlanması başlangıç tarihini geriye çekiyor. Ancak devlet memurları için bu söz konusu değil.

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

16 YAŞINDA İŞE BAŞLAYANLARIN GÜNLERİ İLAVE EDİLECEK

 8 Eylül 1999 tarihi esas alınırken 16 yaşında sigortalı çalışanların günleri ilave olacak, ancak işe başlangıç tarihi geriye çekilmeyecek. SSK'lı çalışan kadınlar 20, erkekler 25 yılda 5000 günle emekli olacak. Devlet memurları da Bağ- Kur'lular gibi kadında 7200, erkekte 9000 günle emekli olacak..