İşçi Haberleri

EYT'de son dakika! İşte ilk maaşların yatırılacağı tarih

Aralık ayında Meclis'e sunulup ocak ayında yasalaşması beklenen EYT düzenlemesinde yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasal düzenlemenin aralık ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacağını açıklamasının ardında yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

İLK MAAŞ NE ZAMAN ALINACAK?

Bakan Bilgin'in açıklamaları sonrası Habertürk yayınında EYT ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şartları sağlayanın emekli olacağını ifade eden Bayram, "Şu anda ben EYT'liyim diyen kişi 1,5 milyon kişi. Prim gün sayısını doldurmayanlar, sigortalılık süresini doldurmayanlar, bunları doldurdukça emekli olacak. Sayın Nebati'nin söylediğine göre, 15 Ocak'ta bu yasalaşacak. Yasalaştıktan sonra vatandaşlarımız dilekçe ile başvuracak. SGK kanununa göre, bir sonraki ay emekli maaşı bağlanacak. Yani ocak ayında yasalaşmasının ardından vatandaşlar başvurursa ilk maaş şubat ayında alınacak." ifadelerini kullandı.

Abone Ol