Yerel seçimlerden önce Ak Parti 28 il ve İstanbul için adayını açıklarken kamuoyu Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'un yapacağı açıklamalara çevirdi. 

Gazeteci Fatih Altaylı iki ismin adaylığını yorumlayarak dikkat çeken bir benzetme yaptı. “Belki de başımız belaya girecek bundan dolayı” diyerek aklındakilerini söylemekten geri durmadı. 

Altaylı Ekrem İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzetirken Murat Kurum’u da Kemal Kılıçdaroğlu’na benzetti. 

Yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurumu karşılaşıran Altaylı, Daha somut bir örnek vereyim mi sana! Yani belki de başımız belaya girecek bundan dolayı. Bu nasıl benzetme falan diyecekler ama şöyle söyleyeyim. Siyaseten örnek vereceğim Ekrem İmamoğlu'yla Murat Kurumu karşılaştıracaksak; Ekrem İmamoğlu Tayyip Erdoğan ise Murat Kurum da Kemal Kılıçdaroğlu. Anladın mı, ne demek istediğimi? 

Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya telefon! 1 Mayıs için Taksim kararını gözden geçirmesini talep etti Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya telefon! 1 Mayıs için Taksim kararını gözden geçirmesini talep etti

Yani Ekrem İmamoğlu siyasetin içinden gelme, sokakta pişmiş, esnaflığı olan, halka insanlara dokunmayı bilen, dokunmuş… Hani ceketini çıkardığı zaman, yalandan ceketini çıkarma kardeşim diyemeyeceğin hakikaten ceketini çıkarmış olduğu hissine kapıldığın… Kollarını sıvadığı zaman Ha bu herif işe soyundu dediğin… Yani Tayyip Erdoğan nasıl hakiki bir tip ise Ekrem İmamoğlu da hakiki bir tip… Toplum karşısında…

Murat Kurum ise aynen Kemal Kılıçdaroğlu gibi! Nasıl mesela Kemal Bey için şey diyorlarsa SSK'yı batırdı. Mesela Murat Kurum içinde benzer bir sürü şey bulunabilir. İşte attığı temellerde çocuklar boğuldu denebilir. İstiyorsa onu da anlatırım bir ara… İşte birisi bürokrat ve sözde halkçı davranışlar pek üzerine oturmuyor. Bir sırıtıyor yani. Hani o Kemal Bey'in var ya o masaya vuruşu falan. Murat Kurum onun gibi çok böyle samimi durmuyor, söylemleri de eylemleri de. Böyle biraz üstünden dökülüyor ileride öğrenir mi öğrenebilir bilmiyoruz.

Öbürü ise Ekrem İmamoğlu, Tayyip Erdoğan gibi doğal kardeşim bu belli ki sokaktan geliyor ve hareketleri doğal… Aralarındaki benim gördüğüm şu andaki en temel fark o! Bu birinin seçimi kesin kazanır diğerini kesin kaybeder falan anlamında değil bunu asla söylemiyorum.'' şeklinde açıklama yaptı.