Ürettiği spor arabalarla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran İtalyan otomobil devi Ferrari, dikkat çeken bir hamle yaptı. Şirket, gerçekleştirdiği bir etkinlikte yeni kurgusal otomobili "Vision Gran Turismo"yu duyurdu. Şu an canlı bir örneği olmayan ve muhtemelen hiçbir zaman da olmayacak süper araba , tasarımı ve teknik özellikleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Çin, uzay istasyonuna yedinci taykonot ekibini yolladı Çin, uzay istasyonuna yedinci taykonot ekibini yolladı

Ferrari Vision Gran Turismo hem fütüristik hem de retro bir tasarıma sahip. Şirketin 1960 ila 1970'li yıllarda sattığı 330 P3 ve 512 S isimli modellerden yola çıkarak  oluşturulan Vision Gran Turismo, sahip olduğu detaylar çıkıntılar, far yapısı ve tek koltuğuytla gerçek bir spor araba gibi.

Ferrari Vision Gran Turismo'nun yalnızca ön tasarımı değil, arka tasarımı da oldukça büyüleyici. İnce arka aydınlatmalara sahip olan otomobil, kanat ve difüzör tasarımını ise 499P isimli modelden alıyor. Peki hiçbir zaman gerçek ohayatta olması  beklenmeyen bu kurgusal otomobil nasıl bir motora sahip?

ision Gran Turismo, GT3 ve 499P isimli yarış arabalarında kullanılan 3.0 litrelik çift turbolu motordan güç alıyor. 1.030 beygir gücü ve 900 Nm tork değerine sahip olan araba, 0-100 km/sa hızlanmasını 2 saniyenin altında, 0-200 km/sa hızlanmasını ise 5 saniyenin altında gerçekleştiriyor. Maksimum hız ise 350 km/sa olarak açıklandı. Araçtaki vites sistemi ise Ferrari'nin Formula 1'de kullandığı 8 vitesli yapı olarak boy gösterdi.

Ferrari Vision Gran Turismo, 23 Aralık'ta Gran Turismo 7'ye eklenecek ve oyuncular, bu fantastik otomobili kullanmaya başlıyacaklar .Böylece aracın birebir oranlı bir kopyası, İtalya'nın Maranello kentindeki Ferrari müzesinde sergilenecek.