Tüm hafta izleyecek film arayıp bulamayanlar, her hafta ne izleyeceğiz diye düşüneneler işte sizler için birbirinden güzel ve size yeni dünyaların kapılarını açacak, ilham olacak filmleri derledik. 

Susuz Yaz 

Metin Erksan imzalı 1963 yapım Susuz Yaz filmi sinemamız için oldukça önemli bir filmdir. Altın Ayı ödülünü kazanarak Türk sinema tarihinde uluslararası ödül kazanan ilk film olmuştur. 

Ege'nin çorak topraklarındaki köylerden birisinde geçen hikaye su sıkıntısı çeken köy halkının suya ihtiyacı vardır ancak su kaynağı Osman ve Hasan isimli kardeşlerin arazisindedir. İki kardeşe muhtaç olan köy halkı su için defalarca yalvarırlar ancak büyük kardeş Hasan'ın açgözlülüğü Küçük kardeş Osman'ın iyi yüreğiyle çatışır. Osman abisinin hırsı yüzünden aile yapısının yerle bir oluşuna tanıklık edicektir. 

La Jetée

Chris Marker imzalı 1962 yapım bir kısa film çalışmasıdır. Film hareketsiz sahneleriyle öne çıkmakla beraber Prix Jean Virgo ödülünün sahibi olmuştur. 

Nükleer savaş sonrası yakın bir gelecekte geçen film nükleer felaket sonrası insanlığın yeraltına mahkum kalmasına sebep olur. Hikaye büyük bir yıkıma sebep olan bu savaşın nedenini araştırmak ve engel olmak amacıyla geçmişe gönderilen bir adamın gözünden anlatılır. Görevini yerine getirmeye çalışan adam güzel bir kadınla arasında geçen saplantılı bir ilişki görevini yapmasını engellemektedir. 

Tetris

Jon S. Baird imzalı 2023 yapım Tetris biyografik drama filmidir. 

Dünyanın en popüler oyunlarından olan Tetris'in dünyanın dört bir yanına yayılışını konu ediniyor. Henk Rogers 1988'de Tetris oyununu keşfeder ve oyunun geleceğinin farkına vararak kitlelere ulaştırmak için orijinal mücidi Alexey Pajitnov ile güçlerini birleştirmek için Sovyetler Birliği'ne gider. Dönemin siyasi olayları sebebiyle işler çığrından çıkar. 

Coco

Adrian Molina ve Lee Unkrich imzalı 2017 yapım Coco Walt Disney Pictures tarafından piyasaya sürülmüş bir anmasyon, müzikal filmidir.

12 yaşındaki Miguel'in en büyük kahramanı efsanevi Meksikalı gitarist Ernesto De La Cruz'dur ancak Cruz öldüğü için tanışma imkanları yoktur. Müzisyen olmak isteyen ama ailesinin baskısı sebebiyle gizli gizli bu hayalini yaşayan Miguel bir gün Cruz'un gitarını bulur ve çaldığında ölüler Diyarı'na gider. Ölüler Diyarı'ndan çıkış yolunu bulmaya çalışan Miguel düzenbaz Hector'la karşılaşır. Bu yolculuk boyunca hayranı olduğu gitarist hakkında yakıcı sırları öğrenirken ailesinin geçmişine de ışık tutar. 

Aftersun

Charlotte Wells imzalı 2022 yapım Aftersun yönetmenin ilk uzun metraj filmi olma özelliğini taşıyor. Film, Bağımsız Ruh En İyi İlk Film Ödülü'nün sahibi olmuştur. 

Aftersun, boşanmış bir anne babanın çocuğu olan Sophie ve babasının yirmi yıl önce Türkiye'de yaptığı tatili ve absıyla olan ilişkisini sorguluyor. Sophie bu melankolik, acı tatlı tatilini anımsarken gerçek ve hayali anılarla bizi daha önce tatmadığımız duyguları deneyimlemeye davet ediyor. 

Ateş Böceği

Osman F. Seden imzalı 1975 yapım Türk filmidir. Başrolleri Tarık Akan ve Necla Nazır paylaşır.

İşportacılık yapan Tarık yeterince para kazanamamaktadır ve bir gün karşısına yan kesici Necla'nın çıkmasıyla bu durum değişir. Necla'nın çaldığı cüzdanı bulup sahibine veren Tarık beklenmedik şekilde fazla bir bahşiş alır ve Necla'yla beraber çalışarak numaradan insanların cüzdanını çalıp geri vererek bahşiş toplarlar. Durmadan tartışan ikili beraber çalıştıkça bu artışma yerini yeni filizlenen bir aşka bırakmaya başlar.

 

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok 

Edward Berger imzalı 2022 Alman yapım savaş karşıtı bir filmdir. Erich Maria Remarque'ın 1929 tarihli aynı adlı romanından uyaralanan ve 1930 da Lewis Milestone tarafından yönetilen aynı isimli filmin yeniden çekilmiş halidir. 

Genç Werther'in Acıları: 'Yakalandığı bu hastalık ruhunu günden güne kemirmekte' Genç Werther'in Acıları: 'Yakalandığı bu hastalık ruhunu günden güne kemirmekte'

Birinci Dünya Savaşı'nın son yıllarında geçen film, daha öğrenciyken öğretmenlerinin söylemleriyle arkadaşlarıyla beraber Alman Ordusu'na yazıldıktan sonra savaşın gerçekleri karşısında ve onlara anlatılanlar arasındaki uçuruma tanıklık olan Paul Baumer'ın hayatını konu alıyor. Kahramanlık umutlarıyla yola çıkan ancak savaşın bundan çok uzak bir yerde olduğunu fark eden Paul'un hayatı ve umutlarının yerle bir oluşu son zamanların en çok ses getiren savaş karşıtı filmlerindendi. 

Editör: Nursena Yağız