Nanterre kentinde 27 Haziran'da Nael M. isimli genç sürücünün polis kurşunuyla vurulmasının ardından ülkenin farklı kentlerinde patlak veren sokak olayları sürdü.

Fransız basınındaki habere göre, Darmanin, valilere ülke genelinde otobüs ve tramvay seferlerini yerel saatle 21.00'dan itibaren iptal etme talimatı verdi.

Öte yandan, Paris'in içinde bulunduğu Ile-de-France bölgesinde daha önce 1 günlüğüne askıya alınan tramvay ve otobüs seferleri yeni bir emre kadar her akşam saat 21.00 itibarıyla kaldırıldı.

Lyon kentinde de saat 20.00 itibarıyla tramvay ve otobüs seferleri iptal edilirken, Marsilya'da saat 19.00 itibarıyla tüm toplu taşıma seferleri durdurulacak.

MACRON'DAN AİLELERE ÇAĞRI: "GENÇLERİ EVDE TUTUN"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, polisin bir genci vurmasıyla başlayan ve şiddetlenen sokak olaylarını yatıştırmak için ebeveynlerden gençleri evde tutmalarını istedi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede çıkan olaylarla ilgili olarak ülke genelinde 45 bin polis ve jandarma görevlendirildiğini belirterek bin kişinin gözaltına alındığını ve gözaltına alınanların ortalama yaşının 17 olduğunu açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Polis, 27 Haziran'da Nanterre kentinde içinde 3 kişinin bulunduğu ve sürücüsü "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücüyü öldürmüştü.

Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin gözaltına alınan 3 kişi adliyede! Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin gözaltına alınan 3 kişi adliyede!

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Nael'in ölümüne tepki gösterenler ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.