Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda müsabakanın hakemi Halil Umut Meler'e Ankaragücü Başkanı tarafından yapılan yumruklu saldırı gündemi sarstı. Konu, futbol olunca, pek çok habere ve köşe yazısına da konu oldu.

Bu olaydan 1 gün sonra ise Irak'ın kuzeyinde Pençe Kilit Operasyonu'nda Piyade Teğmen Eril Alperen Emir'in şehadet haberi geldi. İki olayın basına yansımasıyla ilgili farklı yorumsa Milliyet yazarı Özay Şendir'den geldi.

"KİMSE KUSURA BAKMASIN..."

Şendir, bugünkü (14 Aralık 2023) "Futbol tutulması" başlıklı yazısında hakeme saldırının küçümsenmemesi gerektiğini ancak başta şehit haberi olmak üzere gündemin önemli konuları üzerinde gerektiği gibi durulmamasını şu ifadelerle dile getirdi:

"Günlerdir tek gündem maddemiz hakem Halil Umut Meler’in uğradığı saldırı. 

Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 25 yaşındaki Piyade Teğmen Eril Alperen Emir dün son yolculuğuna uğurlandı. 

Arkadaşlarım saydı, Halil Umut Meler’in uğradığı saldırı dün 28 köşe yazısına konu olmuş. 

Şehit Teğmen Eril Alperen Emir’in adı tahminen sadece bu köşede geçmiş olacak. 

(...)

Kimse kusura bakmasın bu ülkede eskiden akıl tutulmasını konuşurduk, bunun adı da futbol tutulması. 

Şırnak'ta kadın cinayeti! Dini nikahlı eşinin bıçaklı saldırısına uğrayan kadın hayatını kaybetti Şırnak'ta kadın cinayeti! Dini nikahlı eşinin bıçaklı saldırısına uğrayan kadın hayatını kaybetti

Halil Umut Meler’e atılan yumruğu küçümseyelim demiyorum ama Türkiye’nin tek meselesi haline getirmek de doğru değil. 

Futbol eğlence aracıydı tadını kaçırdık ama gencecik evlatlar yurt savunuyor ve hepimiz adına son derece ciddi bir iş yapıyor. 

Biz yılbaşını nerede kutlayacağımızı konuşuyoruz, onlar yeni yıla Libya’da, Irak’ta, Suriye’de, Azerbaycan’da ve dünyanın üç kıtasında girecekler. 

Yaşarken gereken saygıyı gösteremediğimiz evlatlarımızı bari şehit oldukları bir gün, futbol çirkinliklerinin 10’da biri kadar konuşalım. "

Kaynak: Haber Merkezi