Beşiktaş ile oynanan derbi maçında kadroda olmayan Sergio Oliveira'nın, Fatih Karagümrük karşılaşmasının ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile tartışma yaşadığı iddia edilmişti.

DERBİDE KADRODA YOKTU 

Derbi maçında pazar akşamı Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir adım atan Galatasaray'da Sergio Oliveira problemi baş göstermiş durumda. Portekizli orta saha hatırlanacağı üzere derbi mücadelesinde kadroda yer almamıştı.

OKAN BURUK ADINI BİLE ANMADI 

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş maçı öncesinde yayıncı kuruluşa verdiği röportajda kadro dışı kalan oyunculara yönelik gelen soruyu yanıtlamıştı. Buruk'un, açıklamasında Oliveira'nın ismini geçirmemesi dikkat çekmişti. Okan Buruk derbi öncesinde konuyla ilgili, "Kadroda olmayan isimler... Abdülkerim'in dünkü idmanda ağrısı oldu. Onu idareli kullanıyorduk zaten. Dün de antrenmanın içinde kendisini rahat hissetmedi, kadroya almadık. Zaha'da darbeden ötürü ödem var. MR kontrolleri sonucunda ağrıyla birleşince kadroda yer almadı. Onun dışındakiler kadro tercihimiz. Ziyech ve Aurier'in sakatlıkları devam ediyor, takım çalışmalarına katılmadılar. Beklediğimizden uzun oldu. Onlar dışında eksik yok" sözlerini sarf etmişti.

KARAGÜMRÜK MAÇINDAN SONRA BURUK'A TEPKİ GÖSTERDİ 

Galatasaray'ın Türkiye Kupası'na veda ettiği Fatih Karagümrük maçında gösterdiği düşük performansla birlikte soyunma odasındaki umursamaz tavırları nedeniyle Sergio Oliveira ile Okan Buruk arasında sorun yaşandığı öğrenildi. Portekiz yıldız, Fatih Karagümrük maçına ilk 11'de başlamış ancak devre arasında Okan Buruk tarafından oyundan alınmıştı. Oliveira'nın bu duruma soyunma odasında tepki gösterdiği öğrenildi.

VERİLECEK CEZA BELLİ OLDU 

Karagümrük ile yapılan kupa maçının ardından soyunma odasında Teknik Direktör Okan Buruk’la tartışan ve Beşiktaş maçından önce kadro dışı bırakılan Portekizli futbolcuya ağır bir faturanın çıkarılmasının gündemde olduğu öğrenildi.

Dursun Özbek'ten flaş iddia: Ali Koç, 4'ü silahlı 70 adamla geldi Dursun Özbek'ten flaş iddia: Ali Koç, 4'ü silahlı 70 adamla geldi

HUKUKÇULAR SÖZLEŞMESİNİ İNCELİYOR 

Sarı-kırmızılı kulübün hukukçularının, 2 sene daha sözleşmesi bulunan ve yıllık 2 milyon 750 bin euro kazanan Portekizli oyuncunun durumunu mercek altına aldıkları belirtildi.

SÖZLEŞME FESHİ DE GÜNDEMDE 

Kadro dışı kalmasının yanı sıra para cezası da verilecek olan Oliveira’nın sözleşmesinin, yaşanan disiplinsizlik nedeniyle feshedilmesi durumunda nasıl bir mali tablonun çıkacağı üzerinde çalışıldığı belirtildi. Oliveira, Karagümrük maçından sonra idmanlara da alınmamıştı.

2026'YA KADAR SÖZLEŞMESİ VAR 

Sergio Oliveira'nın Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Portekizli orta saha oyuncusunun güncel piyasa değeri 5 milyon euro.

Editör: Ali Çetin