Gelecek Partisi'nden belediye şirket işçileri ile ilgili krtik çağrı.

Bellediye şirketlerinde kadrosuz olarak çalışan vatandaşlara yönelik art arda destek gelmeye devam ediyor. Siyasiler hükümet ile konunun çözülmesi temaslar sürdürürken verilen sözlerin tutulmaması 600 bin belediye şirket işçisinin tepkisine sebep oldu. 

Kadıköy'de Taşeron İşçileri Kadrolu Çalışma İstedi - Son Dakika

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNDEN TEPKİ

Belediye şirketlerinde kadrosuz olarak çalışan vatandaşlar 2018 de belediye şirket işcilerine verilen kadro sözünü hatırlattı. Mevcut olan haklarından yararlanamadıklarını belirten mağdurlar, ''2018 de belediye şirket işcilerine kadro verdik dediler.madem kadro verdiniz neden oyleyse belediye şirket iscileri kamu(4d) işçilerine verilen haklardan faydalanamiyor.hani belediye calisanlarina kadro vermistiniz bu nasil kadro.'' şeklinde açıklama yapıldı. 

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNİNE VERİLMEYEN HAKLARI

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

Taşeron işçiler kadroya alınacak mı?

GELECEK PARTİSİNDEN BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ İLE İLGİLİ KRİTİK ÇAĞRI

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı'dan belediye şirketlerinde kadrosuz olarak çalışanlar ile ilgili kritik çağrıda bulundu. Verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirten Başcı, ''Verilen sözler yerine getirilsin,çalışanlar mağdur edilmesin. 800bin belediye şirket işçilerine 2018de ayrımcılık yapıldı kadro verilmedi işçileri belediye başkanlarının dudağı arasında bıraktılar işçiler 31mart sonra işten atılma korkusu yaşıyor'' dedi.