Gelecek Partisi'nden belediye şirket işçileri için Meclis'te büyük adım!

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

Kadıköy'de Taşeron İşçileri Kadrolu Çalışma İstedi - Son Dakika

Belediye şirketlerinde kadrosuz olarak istihdam ettirilen vatandaşlara yönelik Meclis'te art arda destek gelmeye devam ediyor. 2024 Bütçe Görüşmeleri ve torba yasasında yer alması için çeşitli partilerin milletvekillerince Meclis'te temaslar sürmesine rağmen konuya ilişkin çalışma başlatılmaması 600 bin belediye şirket işçisinin tepkisine sebep oldu.

Taşeron işçilerden 'tabutlu' eylem. Gıyabi cenaze namazı kıldılar

MİLLETVEKİLLERİ KADRO İÇİN TEMASLARINI HIZLANDIRDI!

2024 yılına girmeye az bir süre kala bütçe görüşmeleri ve torba yasası konu başlıkları Meclis'in gündemindeydi. Konunun çözülmsine ilşkin birçok siyasi söz verirken diğer yandan da milletvekillerince Meclis kürsüsünde belediye şirkeet işçilerine yönelik destek gelmeye devam etti.

Kadıköy'de kadro isteyen işçiler eylem yaptı - Gündem Haberleri

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNDEN BÜYÜK TEPKİ

Belediye şirketlerinde kadrosuz olarak istihdam ettirilen vatandaşlar halendaha kadro almadıklarını belirterek, '' Belediye şirket işçileri kadro almadı. Yerel yönetimler kamu kurumudur. Kadro’suz işçi kamu kurumuna yakışmıyor, belediye şirket işçileri haklarını talep ediyor, kadro istiyor. Sayın Bakanım Vedat Işıkhan! Güvencesiz, kadrosuz işçiler var. Kurumunuzda bu işçilerin güvenceleri yok, 1 sms ile işten çıkarılıyorlar. Hala bir açıklama yapmıyorsunuz, hakkımız olanı vermediğinizi türkiye biliyor. Sizden bir açıklama bekliyoruz.'' şeklnde yapılan açıklama ile tepki gösterildi. 

TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

Taşeron işçiler kadroya alınacak mı?

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Sosyal Güvenlik Kurumu

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

İşçilerden Kadıköy'de 'kadro' eylemi - KRT TV

SELÇUK GEYVELİ'NİN YANITI BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ!

Yeniden Refah Partisi Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Geyveli, bir vatandaşın sosyal meydada yeniden refah partisine seslenerek verilen sözlerin tutulmadığını belirten yazının altına Allah'tan kork. İktidar mı olduk, TBMM de gurubumuz mu var? Neyin Hayal kırıklığı! şeklinde yazı yazması belediye şirket işçileri tarafınan büyük tepkilere sebep oldu.

Allah tan KORK. İktidar mı OLDUK? TBMM de Gurubumuz mu VAR?
Neyin Hayal kırıklığı!

— Selçuk Geyveli (@SelcukGeyveli) December 27, 2023

GELECEK PARTİSİ'NDEN BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİN SORUNLARI İÇİN TOPTAN ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin'den belediye şirket işçilerinin sorunları için Meclis'te toptan çözüm çağrısında bulundu. ''Sorunların çözümü için Meclis'ten seslenen Şahin, Kamu işçilerinin ve belediye şirket işçilerinin beklentileri hakkaniyetli şekilde çözülmelidir.'' şeklinde açıklama yaptı.