Ersan Şen, "Bir affın yolda olduğunu ve 29 Ekim tarihine kadar bu affın ilan edileceğini tahmin ediyorum." dedi. Şen, affın tüm suçları kapsamayacağını, ancak Anayasa Mahkemesi'nin affı genişletebileceğini belirtti.

"Affın çıkacağını size garanti ederim! Genel, özel ya da üçüncü tip indirimi şeklinde olabilir. Ancak çıkacak olan af tüm suçları
kapsamayacak ve Anayasa Mahkemesi'ne gidecek. Anayasa Mahkemesi'nin affı genişletip genişletmeyeceğini bilemiyorum.
Geçmişte Rahşan Affı'nda olduğu gibi genişletme örnekleri vardır. Anayasa Mahkemesi'nin affı genişletip genişletmeyeceğini bilemiyorum ama 29 Ekim 2023 tarihine kadar bir af ile karşılaşacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Darbeyi bildiği i̇ddia edilen Kamış'ın tutukluluğu hakkında karar Darbeyi bildiği i̇ddia edilen Kamış'ın tutukluluğu hakkında karar

Yapılan bu tahminin genel af ile ilgili yeni bir boyut kazandırdı. Şimdi tüm gözler, Ersan Şen'in tahmin ettiği
gibi, 29 Ekim 2023 tarihine kadar bir affın çıkıp çıkmayacağına çevrildi.

Peki, Genel Af Nedir?

Genel af, bir ülkede işlenen suçlardan dolayı mahkûm olan veya hüküm giyen kişilere verilen genel bir affı ifade eder. Bu affın amacı, ceza adalet sistemini dengelemek, hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasını sağlamak ve toplumsal barışı korumaktır. Genel af, genellikle özel bir dönemde veya olağanüstü bir durumda uygulanır.

Genel af uygulamaları, tarih boyunca çeşitli ülkelerde ve zamanlarda görülmüştür. Bu af türü, siyasi, toplumsal veya insani nedenlerle gündeme gelebilir. Örneğin, bir iç savaşın sona ermesiyle veya toplumsal barışın sağlanmasıyla ilişkili olarak genel af uygulamaları yapılabilir. Ayrıca, bazı ülkelerde ceza sisteminin aşırı kalabalık olması, hükümlülerin rehabilitasyonu için yeni bir başlangıç yapma fırsatı vermek amacıyla genel af uygulamalarına başvurulmasına neden olabilir.