CHP'li Barış Yarkadaş'ın kurucusu olduğu Gerçek Gündem haber sitesi yeniden satıldı.

Niğde'de zincirleme kaza! 2 kişi hayatını kaybetti Niğde'de zincirleme kaza! 2 kişi hayatını kaybetti

CHP ve muhalefet kanadın temsilcisi olarak anılan haber sitesinin yeni sahibi, uzun yıllar Milliyet ve Kanal D gibi basın organlarında çalışan, son olarak cnnturk.com'da görev alan Umut Katırcı oldu.

Sitenin genel yayın yönetmeni Hilmi Hacaloğlu ise satış kararı sonrası gercekgundem.com haber sitesine veda etti.

Furkan Karabay da bugün Gerçek Gündem ile yollarını ayırdı.

BU İKİNCİ EL DEĞİŞTİRME OLDU

Yarkadaş tarafından kurulan haber sitesi, Yarkadaş’ın CHP'de siyasete girmesiyle birlikte Ozan Buz’a devredilmişti.

2021 yılında ise Bakırköy'ün eski belediye başkanı Ateş Ünal Erzen'in yeğeni Cenk Ünal Erzen ve Umut Şenol'a satılmıştı.

Satış kararı sonrası sitenin Genel Yayın Yönetmeni Ozan Buz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ayrıldığını duyurmuştu. Buz’un ayrılması üzerine Genel Yayın Danışmanlığı görevine Rıdvan Akar, Genel Yayın Yönetmenliği görevine ise Hilmi Hacaloğlu getirilmişti.

HABER SİTESİ SARALLAR DAVASIYLA DA GÜNDEM OLMUŞTU


Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, yargıdaki rüşvet beyanlarını içeren mahkeme tutanağını haberleştirdiği gerekçesiyle 29 Aralık’ta tutuklanmış, 8 Ocak 2024 tarihinde serbest bırakılmıştı.

Karabay, yargıdaki rüşvet beyanlarını içeren mahkeme tutanağını haberleştirdiği için “terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef göstermekle" suçlanmıştı.

UMUT KATIRCI KİMDİR?

Umut Katırcı, 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümünden mezun oldu. Kariyerine 2004 yılında Milliyet'te başlayan Katırcı, Cine 5, Kanal D ve CNN Türk'te çalıştı. Katırcı, cnnturk.com'da İçerik ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev almıştı.