Emekli maaşlarının düşüklüğü nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan birçok vatandaş yetkililere seslenerek emekli maaşlarının artırılmasını talep ediyor. 

Emekli maaşlarının düşüklüğü nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan birçok vatandaş yetkililere seslenerek emekli maaşlarının artırılmasını talep ediyor. Emekliler, ekonomik adaletin sağlanması, insanca yaşam standartlarına ulaşılması ve maaşlarının yükseltilmesi için iktidardan çözüm bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 4 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

"2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25, SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Daha düşük artış alan SSK ve Bağkur aylıklarına ilave yüzde 5 daha ilave yapacağımızın müjdesini veriyorum.

Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. SSK ve Bağkur emeklilerimizin Ocak 2024'den itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.

2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak yeni hizmetleri devreye almaktır."

Açıklaması en düşük emekli maaşının asgari ücrete çekilmesini talep eden emeklilerin tepkisini çekti. Emekliye yapılan zam oranı geçim sıkıntısını gidermedi. 

EYT Federasyonu eski Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda muhalefete şu sözlerle seslendi: 

Sayın muhalefet partileri; 

📌Bugün EN düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olması söylemleriniz yanlıştır.

Asgari ücret bugünün çalışma hayatında olana verilen ücrettir.

📌Asıl mesele emekliler olarak yillarca emeğimizin çalışma 
hayatındayken ABO ile emekli olup verilmeyen INTIBAKLA ve TUİK'in ayarlarıyla bilerek isteyerek devlet eliyle cebimizden alınmasıdır.

📌İğneden ipliğe her şey değerlenirken enflasyon karşısında, 25-30 yıl emek verenlerin yatırdığı primler değerlenmiyor aksine geriletiliyor.

Boykot nedeniyle geliri azalan Starbucks'tan zam kararı Boykot nedeniyle geliri azalan Starbucks'tan zam kararı

📌📌Eğer ki ABO olmasaydı ve TUİK ayarsız olsaydı, verileri saklanmasaydı TABANDAN prim ödeyenin emekli maaşı bugün 25.500 TL olacaktı, YÜKSEKTEN de prim ödeyen herkes hakkını alacak, tabanda eşitlenmeyecekti. 

📌Hem yerel hem genel seçimlerle Iktidara talip muhalafetsiniz;

📌Adaletsizliği,hakkaniyetsizliği söylemlerinizle katmerlemek yerine kesin çözümlerle var olun.

ASGARİ YAŞAM DEĞİL, 
📌Hakkaniyetle,adaletle ve adil paylaşımla;
Ayrımsız her emeklinin
Kök maaşına seyyanen zam+
Gercek(hissedilen) enflasyonfarkı+
Refah payi=  İnsanca yaşam maaşlarımız hakkımızdır.