AB antitröst düzenleyicileri, Google (GOOGL.O) ve Facebook'un (FB.O) çevrimiçi görüntülü reklamcılık hizmetleri anlaşmasının bloğun rekabet kurallarını ihlal edip etmediğini kontrol etmek için soruşturma başlattı.

Beşşar Esed'in eşi Esma Esed lösemiye yakalandı Beşşar Esed'in eşi Esma Esed lösemiye yakalandı

Avrupa Komisyonu, soruşturmanın Facebook ve Google arasında, reklam teknolojisi rakiplerini engelleyebilecek ve rekabeti kısıtlayabileceğini Jedi Blue adlı 2018 anlaşmasına odaklanacağını söyledi.

Avrupa antitröst başkanı Margrethe Vestager yaptığı açıklamada, "Google ve Meta arasındaki sözde 'Jedi Blue anlaşması aracılığıyla, Google'ın Open Bidding'iyle rekabet eden teknoloji, onu zayıflatmak ve yayıncı web sitelerinde ve uygulamalarında reklam görüntülemek için piyasadan çıkarmak amacıyla hedeflenmiş olabilir." dedi.

İngiltere antitröst kurumu da anlaşmayı araştırıyor. AB rekabet gözlemcisi, İngiliz mevkidaşı ile yakın işbirliği yapmayı planladığını söyledi.

Artık Meta olarak yeniden adlandırılan Google ve Facebook, yorum taleplerine henüz yanıt vermedi.

Teksas ve diğer 15 ABD eyaleti tarafından Google'a karşı yapılan tadil edilmiş bir antitröst şikayetinde, her iki şirketin de üst düzey yöneticilerinin çevrimiçi reklam pazarının bir bölümünü paylaşma anlaşmasından haberdar oldukları belirtildi. 

Bu haber Reuters'dan alınmıştır. Habere ulaşmak için buraya tıklayınız.