Üniversite öğrencileri; Gençlik ve Spor Bakanlığının, 'Genç Projelere Destek Programı' kapsamında "Şehri Onun Gözü İle Gez" projesi kapsamında,40 görme engelli çocuğa İstanbul'u gezdirdi. 

Sinop’ta balıklı mantı üretildi Sinop’ta balıklı mantı üretildi

Görme engelli çocuklar tarihi yapıyı dokunarak ve üniversite öğrencilerin anlatımıyla anlamaya çalıştı. Galata Kulesi'nde buluşan çocuklar ve öğrenciler Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Sarnıcı'nı da gezen görme engelli çocuklar proje sayesinde tarih dolu bir gün geçirdi. 

"BİLDİKLERİNİ BENİMLE PAYLAŞINCA MUTLU OLDUM"

Veysel Vardal Görme Engelliler Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Zilan Ergün "Çok iyiler, çok iyi anlatıyorlar. Yani bildiklerini benimle paylaşmalarından mutlu oldum" dedi.

Görme engelli çocuklara gün boyu yardımcı olan öğrencilerden biri olan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Nesibe Aşkar , "Çocuklar için böyle kalabalık bir ortamda gezmek çok daha önemli, aileler bazen çok korumacı olabiliyorlar. Böyle ortamlara çocukları göndermek istemeyebiliyorlar. Ama çocukların böyle ortamlara girebildiğini gösterdiğimiz için de bu projeyi yapmaya gerçekten devam etmek istiyoruz."