Merkez Bankası'ndan enflasyon mesajı Merkez Bankası'ndan enflasyon mesajı

Kastamonu’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nin düzenlediği Tarım Tanıtım Günü'nde en güzel buzağı, en güzel kuzu ve en kaliteli sarımsak yarışması yapıldı.

Kuzeykent Fuar Alanında gerçekleştirilen törene kentin valisi Meftun Dallı'nın konuşması damga vurdu. Kastamonu’nun bir tarım kenti olduğunu söyleyen Vali Meftun Dallı, hem Kastamonu’da hem de Sinop’ta nüfus sorunu olduğunu belirterek bir çağrıda bulundu.

Vali Dallı, “Kastamonu, Sinop gibi bu bölgemiz dışarıya en çok göç veren illerin başında geliyor. İstanbul’da, Ankara’da ya da başka bir ilde yaşayanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Kastamonu’da bütün ilçelerine artık doğal gaz da geliyor. İstanbul’da ya da farklı bir şehirde nerede yaşıyorsanız oralarda bir işiniz gücünüz kalmadıysa gelin, dedenizin, babanızın toprağına, ilçenize yerleşin. Bunlardan özellikle sermayesi olan, ekonomik gücü olan hemşehrilerimize gelip Kastamonu’ya yerleşin, artık bir üretim yapın memleketinizde. Hem buradan para kazanın, hem stratejik seviyede olan ülkemize ve milletimize bir katkıda bulunun. Kastamonu’ya bir katkıda bulunun.

Şimdiye kadar yanlış gitmiş olan bu işi hep beraber geriye çevirelim. Bu konuda bir çağrı yapmak istiyorum. Bu konuda kadınlarımıza çok büyük rol ve iş düşüyor. Kadınlarımızın, bizim hemşehrilerimizi ikna etmeleri noktasında biraz destekleri olursa bölgemize çok büyük bir katkı olacaktır” diye konuştu.

Tarımda özellikle stratejik ürünlerin bulunduğunu belirten Vali Dallı, “Devrekani’de İhtisas Besi Organize Sanayicilik Bölgesi kuruluyor. Oradan yararlanmak isteyen hemşehrilerimiz olursa burada potansiyel var. Değerlendirebilirler. Meralarımız boş, orman teşkilatımızın bu noktada çok büyük katkıları bulunuyor. Ormanda yetişen meyveler var, kestanemiz var. Bölgemize mahsus ürünlerimizde mevcut. Bunlarında değerlendirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.