Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den ücretli öğretmenlere bir destek daha!

Ömer Fethi Gürer kimdir? - Yeni Akit

Devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında saate bağlı olarak çalışan ücretli öğretmenler kadrosuz olarak istihdam ettirilmeye devam ederken aldığı ücretin asgari ücret ve yoksulluk sınırının altında olması çeşitli partiler ve milletvekilleri tarafından tepki çekti.

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü tarihçesi nedir, neden 5 Ekim'de kutlanır? 5  ekim dünya öğretmenler günü mesajları… - Gündem Haberleri

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde devlet kurumlarına bağlı olarak kamu kurumlarında büyük haksızlıklara uğrayan ve tartışmalara sebep olan ücetli öğretmenlik konusunun çözülmesi için beş parti destek vererek açıklama yapmıştı. Cumhuriyet Halp Partisi (CHP) Milletvekilleri öğretmenlerin öğretmenlerin kamuda kadrolu çalışmaları için onay vereceğinin altını çizerken, diğer partilerden de destek gecikmedi.

Resim

BEŞ PARTİDEN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE DESTEK!

Kamu kurum ve kuruluşlarında ücretli öğretmen olarak istihdam eden öğretmenlere ilişkin beş parti peş peşe destek verdi. Parti milletvekillerinden de açıklama gecikmezken, konuyu gündeme getiren Milletvekillerinin isimleri şu şekilde:

  1. Saadet Partisi 28. Dönem Samsun milletvekili Mehmet Karaman
  2. İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat
  3. MHP Genel Başkan Yardımcısı, Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç
  4. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 27-28 Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak
  5. Dem Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar

Öğretmenler Günü Ne Zaman ve Tarihçesi Nedir? - Karaca Blog

GÜRER'DEN MECLİS'TE ÜCRETLİ ÖĞRETMEN TEPKİSİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis'te yaptığı açıklamada, ücretli öğretmenliğe tepki gösterdi. Bakanlığa seslendiklerini fakat yanıt alamadıklarını belirten Gürer, (MEB) Bakana seslendik yanıt vermedi. 100 bin öğretmen sözünüz vardı, atayacak mısınız, mülakatı kaldıracak mısınız? PİKTES’lileri kadroya alacak mısınız? Öğretmenler yoksulluk sınırı altında maaş alıyor, onları anlat sayın Bakan! Ücretli öğretmenleri kadroya alın! Ses vermedi.'' şeklinde açıklama yaptı.