Güvenlik korucuları, bulundukları köylerde güvenliği artırmak ve olası saldırıları önlemek gibi önemli bir görev üstlenmektedir. Bu zorlu görevlere rağmen özveriyle çalışan güvenlik korucuları, özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı! EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı!

Jandarma bünyesinde görev alan güvenlik korucuları, mevcut çalışma koşullarının kendilerini zorladığını ifade ediyorlar. Bu nedenle, birçok platformda özlük haklarındaki taleplerini duyurmaya çalışıyorlar.

Güvenlik korucuları, maaşlarının en düşük memur maaşının çok altında olduğunu dile getiriyorlar. Bu nedenle, hak ettikleri ücreti ve özlük haklarını alamadıklarını ifade ediyorlar.

Çalışma koşullarıda göz önünde bulundurulduğunda hakettikleri hakları somut olarak alamayan Güvenlik korucuları yetkililerden konuya ilişkin çözüm talep ediyorlar.

Güvenlik Korucuları Ne Talep Ediyor?

Güvenlik korucularının öz haklarına ilişkin olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi tutulması gerektiğini savunuyorlar. Böylelikle çalışma durumları ve hakların belirtilmesi adına önemli bir adım atılmış olacağını düşünen güvenlik korucuları, bu tür bir düzenleme ile daha adil ve sürdürülebilir bir çalışma ortamına sahip olacaklarını düşünüyorlar.