1981 yılında çıkan yasa ile ile kurulan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), GYO'nun halka arz olması için izin verdi. Yatırımcıların her gün merakla takip ettiği konulardan olan GYO kaç TL'den işlem görecek, ne zaman Halka Arz edilecek?

Dün akşam saatlerinde SPK'nin yayınladığı bilgilere göre, halka arz sermaye artırım yöntemiyle yapılacak. 55 milyon liradan her bir hisse için 15.78 liradan halka arz olacak.

Emirates'ten Türkiye kararı! Anlaşma imzalandı Emirates'ten Türkiye kararı! Anlaşma imzalandı

Hisselerin tamamının satılması halinde halka açıklık oranı %26.8, halka arz büyüklüğü 867.9 milyon lira, yaklaşık 31.3 milyon dolar olacak.

Halka arzdan elde edilecek gelirin %25'e kadar olan bölümüyle mevcut konut ve AVM projesinin finansmanı, %45'ine kadar olan bölümüyle Gölbaşı arsasında planlanan otel projesinin finansmanı, %45'e kadar olan bölümüyle yeni arsa alımı veya projelerin finansmanı sağlanacak. 

SERMAYE PİYASASI KURULU NEDİR?

SPK Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bağlıdır. SPK meclisin en önemli organları arasında yer almaktadır. SPK organının yıllık bütçesi 300 milyon TL'yi aşmaktadır. Merkezi İstanbul'da yer alan bir devlet organıdır.

SPK devlete bağlıdır. Devletin denetimi altında çalışır. SPK aynı zamanda bir mali özgürlüğü de bulunan kurumdur. 1981 yılında Meclis'te onaylanan yasa ile kurulmuştur. SPK kurumunun amacı çıkan kanun ile birlikte 1. maddede belirtilmiştir. Bu kurumun 1981 yılında ki ilk bakanı ise İsmail Türk'tür. Kuruma en son başkan 2018 yılında atanmıştır. 5 yıl içerisinde SPK kurumunda yeni başkan seçilmektedir.