Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 83. yıl dönümü.

En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetini, Türk gençlerine emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yumdu

"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir" diyen mavi gözlü lider, fikirleriyle birçok Türk gencine yön vermiştir. Gazi Mustafa Kemal'in aramızdan ayrılışını rahmetle anıyoruz....

En Özel 10 Kasım Atatürk Sözleri

10 Kasım Atatürk sözleri Türk gençleri tarafından merak edilip en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümü üzerinden 83 yıl geçmesinin yıl dönümü. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 83. yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Vatandaşlar 10 Kasım'da her sene ulu önder Mustafa Kemal'in yıl dönümünü anıyor. Ülke genelinde törenler düzenlenip bayraklar asılıyor. 

10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 09:05'te İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda vefat eden Mustafa Kemal Atatürk'ün bu yıl ölümünün 83’ncü yıl dönümü. Vatandaşlar ulu önderin vefatında onu etkinlikler düzenleyerek anacak, saygı duruşunda bulunacaklar. İşte, geleceğe yön vererek ufkumuzu genişleten Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım'a özel en anlamlı sözleri...

Mustafa Kemal Atatürk'ün İlk Askeri Görev Yeri Neresidir? - En Son Haberler  - Milliyet

Türk milletinin eşsiz evladı Atatürk! Sen ebedi istirahatgahında rahat uyu. "En büyük eserim" dediğin Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir.


Mustafa Kemal Atatürk'ün kayıp mektubu bulundu – Kültür Servisi

"10 Kasım 1938'den bugüne seni her zamankinden daha çok özlüyor ve daha iyi anlıyoruz. Ruhun şad olsun."

Türk Milletinin her bir ferdi Atatürk'ün getirdiği ilke ve devrimlerin gönüllü ve azimli birer koruyucusu olmaktan büyük bir onur duymaktadır.

"Atatürk yalnız kahraman milletinin büyük bir şefi olmakla kalmamıştır. O, aynı zamanda insanlığın da en büyük evladı olmuştur."

Mustafa Kemal Atatürk'lü Diziler ve Filmler - Episode

Atatürk'ün büyük eseri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır.Atatürk, dünyanın çok nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. O, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir. Ruhun şad olsun.

Dışişleri Bakanlığı: Filistin kararlarını memnuniyetle karşılıyoruz Dışişleri Bakanlığı: Filistin kararlarını memnuniyetle karşılıyoruz

 anlamlı 10 Kasım  sözleri

Büyük Atatürk! tarih seni bağımsızlığın baş mimarı olarak yazmakta, bütün uluslar senin manevi şahsiyetin önünde saygıyla eğilmektedir.

"Sen yalnızca Türk milletinin değil dünya üzerindeki ezilmiş milletlerinde önderi oldun. Çünkü onlar, seni örnek alarak bağımsızlıklarını kazandılar."

mustafa kemal atatürk sözleri

"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."

"Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir."

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

İlginizi çekebilir