Tesla Inc CEO'su Elon Musk, cumartesi günü Twitter'da 62,5 milyon takipçisine Tesla hisselerinin %10'unu satıp satmayacağına dair bir anket paylaştı. 

Dünyanın en zengin kişisi daha önce, gelecek yıl vadesi gelen çok sayıda hisse senedi opsiyonunu kullanmak zorunda olduğu için bu yıl büyük bir vergi faturasıyla karşı karşıya kalabileceğini söylemişti.

Anketin sonucuna uyacak

Elon Musk , Cumartesi günü Twitter'da "Dikkat edin, hiçbir yerden nakit maaş veya ikramiye almıyorum. Sadece hissem var, bu yüzden şahsen vergi ödememin tek yolu hisse senedi satmak" dedi.

Demokratlar tarafından önerilen bir milyarder vergisine atıfta bulunarak, "Son zamanlarda vergiden kaçınmanın bir yolu olan gerçekleşmemiş kazançlardan çok şey yapıldı, bu yüzden Tesla hissemin %10'unu satmayı öneriyorum" dedi.

Musk, 700 milyarderi etkileyecek ve satılmış olsun ya da olmasın ticarete konu olan varlıklara uzun vadeli sermaye kazançları için vergi uygulayacak teklifi eleştirdi.

Musk, sonucu ne çıkarsa çıksın ankete uyacağını belirtti.

Anket, yayınlandıktan yedi saat sonra yaklaşık 2 milyon yanıt aldı ve ankete katılanların %55'i hisseleri satma teklifini onayladı. Anket pazar günü saat 22:00 civarında sonlanacak.

Reuters hesaplamalarına göre Musk'ın Tesla'daki hissesi 30 Haziran itibariyle yaklaşık 170,5 milyon hisseye ulaştı ve hisselerinin %10'unu satması cuma günkü kapanışa göre 21 milyar dolara yakın olacak.

 

STOKLAR DÜŞÜYOR

Tesla'nın başvurusuna göre Elon Musk'ın her biri 6.24 $'dan 22.86 milyon hisse satın alma opsiyonu var ve bu hisselerin vadesi gelecek yıl 13 Ağustos'ta sona eriyor. Tesla'nın kapanış fiyatı Cuma günü 1.222.09 dolardı.

Eylül ayında Musk, opsiyonları kullanmaktan elde edeceği kazancın yarısından fazlasını vergi ödeyeceğini söyledi. Ayrıca Tesla hisseleriyle teminat olarak kredi alma olasılığını da reddetti. Kod konferansında "Hisse senetleri her zaman yükselmez. Düşerler" dedi.

Kardeşi Kimbal Musk da dahil olmak üzere bazı Tesla yönetim kurulu üyeleri, Tesla hissesinin Ekim ayı sonlarında rekor seviyeye ulaşmasının ardından çok sayıda hisseyi devretti.

Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama

Musk kısa süre önce Twitter'da Tesla hissesinde 6 milyar dolar satacağını ve organizasyonun parasını nasıl harcadığı hakkında daha fazla bilgi ifşa etmesi koşuluyla bunu Dünya Gıda Programı'na (WFP) bağışlayacağını söyledi. 

Tweet'i finans dünyasından da tepkiler gelmesine neden oldu.

Girişim yatırımcısı Chamath Palihapitiya, Twitter'da "25 milyar dolarlık bir madeni paranın sonucuna karar veren Twitter kitlelerine tanık oluyoruz" dedi.

Berkeley ekonomisti Gabriel Zucman, "Dünyanın en zengin insanının bir miktar vergi ödemesinin Twitter anketine bağlı olmayacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Musk, 2018'de Tesla'yı özel olarak ele geçirmekle ilgili bir tweet ile başını belaya soktu.

 

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Editör: Editör Işçihaber