Şanlıurfa'da DEAŞ operasyonu: 44 şüpheliden 22'si tutuklandı Şanlıurfa'da DEAŞ operasyonu: 44 şüpheliden 22'si tutuklandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83'üncü yıldönümüne yönelik konuşan Akşener, "Önce millet, önce memleket diyemeyenlerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlaması mümkün olamaz. Attığı adımları örnek alıyor, Allah'ın huzurunda razı olduğumuzu söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Akşener, "Bizim görevimiz AK Parti iktidarının, milletimizle birbiriyle kavga ettirme zihniyetine karşı, milletimizin her bir ferdinin yüreğinin birlikte atmasını sağlamaktır. Bizi kendi seviyesine çekmeye çalıştıkça, biz istediklerinin tam tersini yapıp, sakin olmaya mecburuz. Bizde kavga, düşmanlaştırma değil, birlik ve kardeşlik vardır. Karşımızda kirli bir zihniyet var" diye konuştu.

LÜTFÜ BEY SİNİRLERİNE YENİK DÜŞTÜ

Bingöl'de şehit yakınına küfretmesiyle gündemden düşmeyen Lütfü Türkkan, görevinden istifa etmişti. Ardından konuyla alakalı açıklamada bulunan Akşener sözlerine şöyle devam etti;

"Geçen hafta bu durumu hatırlatmış ve uyarmıştım. Milletimizin ayağına gitmemizden, memleketi dolaşmamızdan, vatandaşımıza kulak vermemizden rahatsızlar. Bunu iktidarları için en büyük tehlike olarak görüyorlar. Her tür çirkinliği, kötülüğü yapacaklar. Nitekim, geçtiğimiz cuma talihsiz bir olay yaşadık. Cuma akşamından bu olay üzerinde tepiniyorlar. Lütfü Bey bir hata yaptı. Karşısındaki genel başkanına ağza alınmayacak küfürleri etmiş ahlaksız bir adam da olsa sinirlerine hakim olması gerekirdi. Siyasi deneyimi ve konumu bunu gerektirirdi. Sinirlerine yenik düştü.

İlginizi çekebilir