Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili ilginç bir karara imza attı. 

Bakanlık, Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği resmi yazıyla, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde eğitimcilerin hediye almasını yasakladı.

81 il milli eğitim müdürlüğüne 16 Kasım 2021 tarihinde gönderilen resmi yazıda 657 sayılı Kanun, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkerine Dair Yönetmelik hükümlerine yer verildi. "657 saylı Devlet Memurlar Kanunu’nun 29 uncu maddesinde; Devlet Memurlarının doğrudan doğruya veya aracı eliyle hediye istemeleri ve görevleri sırasında olmasa dahi menfaat sağlama amacı ile hediye kabul etmeleri ve borç para istemeleri yasaklanmıştır.”

Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama

Karara Tepki Gecikmedi

Eğitim sendikalarından kararla ilgili tepkiler geldi. 

Karara tepki gösteren Eğitim İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, 

"24 Kasım Öğretmenler Günü’nde eğitimcilere methiyeler dizip yılın geri kalanında onları köle olarak gören yöneticiler, öğretmene çarpık bakışlarını bu yıl da resmi yazışmalar üzerinden göstermiştir. Söz konusu yazıda her zamanki nakarat tekrarlanarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na ve ilgili yönetmeliklere atıfta bulunarak öğretmenlerin hediye alarak tarafsızlıklarını bozmamaları, devlete olan güven ve itibarı sarsmamaları tembihlenmiştir” şeklinde konuştu.

Karara sahip çıkanlarda oldu. Çocukların Öğretmenler Günü'nde çocukların hediyr yarışına girmeleri ve bunun maddi bir güç gösterisine dönüşerek çocukların mahcup olmasını istemeyenler karara karşı olumlu yaklaştı.

Bunlara da göz atabilirsiniz