Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Erdem Dinç ve sağlık çalışan üyeleri ile bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. 

Son zamanlarda "hekim zammı" olarak adlandırılan çalışma diğer sağlık çalışanlarının tepkisiyle karşılaşınca yeni bir karar alabilmek için bu değerlendirme bütçe görüşmelerinden sonra ertelenmiştir. Sağlık işçileri, sağlık çalışanı olarak görülmemiş ve yapılacak zam kapsamının dışında tutulmuştur. Bu durum sağlık çalışanlarının tepki göstermesine yol açtı.

"Sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmiyoruz"

Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Erdem Dinç basın açıklamasında, işçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen zihniyeti kabul etmediğini belirtti. 

Bugün Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında Öz Sağlık-İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Erdem Dinç, "Sağlık ve sosyal hizmet işçisinin yetkili sendikası olarak; işçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin 81 ildeki iki yüz bin üyesiyle kamunun en güçlü sendikası olan Öz Sağlık-İş Sendikası, Genel Başkan Devlet Sert ile büyüdü. Pandemi sürecinde ve öncesinde sağlık çalışanlarına her zaman destek olup yanında duran Öz Sağlık-İş Sendikasının Genel Başkanı Devlet Sert, onların yaşadığı zorlukları ortadan kaldırmak için elinden geleni yapmaktadır.

Alanında uzman ve büyük başarılar elde etmiş bir sendikacı olan  Devlet Sert, başarılı kadrosuyla sağlık alanında çalışan işçilerin haklarını korumak için canla başla mücadele etmeye devam ediyor.

Öz Sağlık İş Sendikası, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Erdem Dinç yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Hepinizin yakından bildiği gibi kamuoyunda “Hekim Zammı” olarak adlandırılan tüm sağlık çalışanlarının tepkisi ile karşılaşılınca isabetli bir karar ile yeniden değerlendirilmek üzere bütçe görüşmelerinden sonraya bırakılmıştır.

“Pandeminin kahramanı sağlık çalışanlarına müjdemiz var” denilerek açıklanan zam haber kimlerin sağlık çalışanı olarak görülüp, kimlerin kapsam dışı tutulduğu net olarak ortaya çıktı. Hastanelerde hali hazırda bitmek bilmeyen şiddetlere maruz kalan, yöneticiler tarafından türlü mobinglere uğrayan, görev tanımları dışında hasta ve çalışan sağlığı hiçe sayılarak çalıştırılan sağlık işçilerinin birde Yapılan açıklamalarla “SAĞLIK ÇALIŞANI” olarak görülmemiş olması bizleri derinden üzmüştür." dedi.

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

Erdem Dinç konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Öncelikle bilinmelidir ki; Sağlık ve sosyal hizmet işçisinin yetkili sendikası olarak; işçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmiyoruz. Sağlık kurumlarının bel kemiği olan sağlık işçileri olmasa, dünyada ilk sıralara oturan, her türlü övgüyü hak eden Türk sağlık hizmetinin çökeceği herkesin malumu olan yadsınamaz bir gerçektir.

Pandemi koşullarında gösterilen fedakarlıktan söz edilirken;

-Ambulanslarla kovitli hasta taşıyan 112 personelinden, ambulans sürücülerinden,

-Hasta karşılama personelinden,

-Kovid-19 hastaların altını temizleyen, bakımını yapan, yemeğini yediren, yönlendirmelerini yapan, verilerini giren çalışanlardan,

-Sağlık işyerlerinde asayişi sağlayan güvenlik görevlilerinden, teknik işlerden sorumlu işçilerden söz etmemek, onların fedakarlığını yok saymak, ailelerinden uzak günlerce izinsiz çalışan sağlık işçilerini "sağlık personelinden saymamak" şeklinde bir anlayışı kabul etmiyoruz". diyerek konuşmasını bitirdi. 

İlginizi çekebilir