Yeni bir diziye başlamanın heyecanı bambaşkadır. Her saniyesi akıl oyunlarıyla dolu olan veya korkudan sizi yerinizden hoplatacak ya da gülmekten yerlere yatacağınız diziler mi arıyorsunuz? İşte sizler için haftalık olarak önerdiğimiz birbirinden eğlenceli diziler.

That '70s Show

İlk bölümü 23 Ağustos 1998 Amerika'da yayınlanan bir komedi dizisidir. IMDb puanı 8.1/10 olan dizi toplam 8 sezon ve 200 bölümden oluşmaktadır. Dizinin her bölümü ortalama 25 dakikalık ekran süresine sahiptir. That '90s Show adında bir uyarlaması vardır. 

Tür: Dönem ve gençlik domedisi.

Yaratıcı: Bonnie ve Terry Turner / Mark Brezilya

Oyuncular: Topher Grace, Mila Kunis, Ashton Kutcher, Danny Masterson, Laura Prepon, Wilmer Valderrama, Debra Jo Rupp, Kurtwood Smith, Tanya Roberts, Don Stark, Lisa Robin Kelly, Tommy Chong, Josh Meyers.

Konu: 23 Ağustos 1998'den 18 Mayıs 2006'ya kadar Fox'ta yayınlanan Amerikan dönem ve gençlik komedi dizisi Wisconsin'de yaşayan altı genç arkadaşın hayatlarına odaklanıyor. 

Olayların büyük bir çoğunluğu Eric Forman'ın bodrumu ve ailesinin çevresinde gelişmektedir. Eric iyi ve oldukça komik bir gençtir ancak fiziksel olarak yaşıtlarından daha zayıftır. Çok zeki ama kötü bir mizah anlayışına sahip olan Eric yan komşularının kızı ve yakın arkadaşı olan Donna Pinciotti'ye aşıktır. 

Donna ise uzun boylu, zeki ve atletik bir kızdır. Ailesinin maceralarından utanır ve grubun genelde en ağırbaşlı üyesidir. 

Jackie grubun en genç üyesidir ve Donna'nın en yakın arkadaşıdır. Jackie genç, güzel, zengin, şımarık ve olgunlaşmamış bir kızdır. Genellikle sorunlara yüzeysel çözümler bulur ve duramdan yanlış kararlar verir. 

Kelso ilk sezonlarda Jeckie'nin kız arkadaşıdır ve grubun aptal tatlı çocuğudur. Yakışıklılığıyla tüm sorunlarından kaçmaya çalışır ama son derece beceriksiz ve yanlış kararlar veren biridir. 

Hyde Eric'in en yakın arkadaşıdır ve grubun düzen karşıtı, bütün belaların başının altından çıktığı kişidir. Diğerlerine göre çok fazla şey yaşamış görmüş olan bu asi gençten arkadaşları sık sık tavsiyeler alır. Kara bir mizah anlayışı vardır. 

Fez grubun değişim öğrencisidir ve genellikle her şeyi çok yanlış anlamasıyla insanları güldürür. İyi niyetli olan ama arkadaşlarının kurbanı olan biridir. Sık sık amerikan kültürü ile kendi kültürünü kıyaslar. 

The Office

İlk bölümü 24 Mart 2005'te yayınlanan bir American durum komedisi dizisidir. IMDb puanı 9.0/10 olan dizi toplam 9 sezon ve 201 bölümden oluşmaktadır. Dizinin her bölümü ortalama 24 dakikalık ekran süresine sahiptir. 

Tür: Durum komedisi

Yaratıcı: Greg Daniels, Ricky Gervanis, Stephen Merchant

Oyuncular: Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, B. J. Novak, Melora Hardin, David Denman, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Kate Flannery, Angela Kinsey, Oscar Nunez, Phyllis Smith, Ed Helms, Mindy Kaling, Paul Lieberstein, Creed Bratton, Craig Robinson, Ellie Kemper, Zach Woods, Amy Ryan, James Spader, Catherine Tate, Clark Duke, Jake Lacy, Jay Ferguson.

Konu: Dizi Dunder Mifflin adındaki kağıt şirketinin Scranton şubesinin ofisinde ve dışında yaşananları karakterlerin yaşadıkları etrafında konu almaktadır. 

Michael Scott Dunder Mifflin'in müdürü. Kötü bir espri anlayışı vardır ve kendi dışında sadece Dwight'ın esprilerine güler. Yaptığı geeksiz toplantılarla, uzun konuşmalar ve yersiz şakalarıyla insanları sinir eder. 

Dwight ise ofisin en garip karakterlerinden biridir. Heyecanlı ama oldukça robotik bir enerjide olmasına rağmen şirkette en çok satış yapan kişidir. 

Jim Halpert resepsiyonist Pam'a aşıktır ve durmadanonunla sohbet eder. Şaka yapmayı çok sever ama diğerlerine göre daha ağırbaşlı bir yapıdadır. 

Pam Beesly ofisin resepsiyonistidir. Michael'ın birçok işini görür. Depoda çalışan Roy ile uzun süre nişanlı kalmışlardı ancak Jim'le muhabbet etmeyi sevdiğinden duyguları kafasını karıştırır. 

Havva Yorgancı'nın kaleminden Reis Bey: 'Ağlayabilseydiniz, anlayabilirdiniz!..' Havva Yorgancı'nın kaleminden Reis Bey: 'Ağlayabilseydiniz, anlayabilirdiniz!..'

Friends 

Efsane dizilerin başını çeken Friends'in ilk bölümü 22 Eylül 1994'te yayınlanan bir American sitcom dizisidir.IMDb puanı 8.9/10 olan dizi toplam 10 sezon ve 236 bölümden oluşmaktadır. Dizinin her bölümü ortalama 22 dakikalık ekran süresine sahiptir. 

Tür: Durum komedisi

Yaratıcı: David Vinç ve Marta Kauffman

Oyuncular: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer

Konu: Manhattan, New York City'de yaşayan 20'li yaşlarında ve 30'lu yaşlarının başındaki altı arkadaşın etrafında gelişen birbirleriyle olan ilişkilerinin ön planda olduğu bir komedi dizisidir. 

Rachel bir moda tutkunudur ve en iyi arkadaşı olan Monica ile çocukluk arkadaşıdır. Çapkın bir kadın olan Rachel Ross ile dizi boyunca ara sıra görüşürler. 

Monica grubun otoriter, mükemmelliyetçi ve obsesif olmasıyla öne çıkar. Şef olarak çalışan Monica kendinden yaşça büyük olan aile dostlarının oğluyla ciddi bir ilişki içerisindedir ancak bu ilişkide yapamaz. 

Phoebe Buffay masöz ve kendisini yetiştirmiş bir müzisyendir. Çocukken annesi intihar etmiştir ve Ursula adında tek yumurta ikizi vardır. Phobe oldukça tatlı bir kadındır ve ciddi ilişkileri konusunda kafası karışık, duygusaldır. 

Joey Days of Our Lives dizisiyle ünlenmiş mücadelece birisi ve tam bir yemek aşığıdır. Çapkın bir adam olan Joey bir sürü kısa süreli ilişki yaşayan iyi niyetli, eğlenceli bir adamdır. Rachel'a aşık olur ama Ross ile aralarındaki karmaşık ilişki nedeniyle arada kalır. 

Chandler çok uluslu bir şirkette istatiksel analiz ve veri yapılandırmasında yönetici olan ve iyi para kazanmasına rağmen işinden nefret eden biridir. Dizi boyunca iş hayatı ve kötü aşk hayatıyla ön plana çıkar. 

Ross Monica'nın doktora sahibi paleontoloji profesörü olan abisidir. Dizi boyunca başına gelen saçma evlilikleri ve Rachel ile aralarındaki karmaşık ilişkiyle ön plana çıkmaktadır. 

Editör: Nursena Yağız