2013'ten bu yana beklenen Gebze-Halkalıı hattı çalışmasında sona gelindi. 76.6 kilometrelik hat ne zaman 10 gün sonra açılıyor.

GEBZE-HALKALII HATTI NE ZAMAN AÇILIYOR?

Bir uçtan bir uca 105 dakikada gidilebilecek olan Halkalı-Gebze hattı 10 Mart'ta açılıyor. 2013'ten bu yana devam eden çalışmalar sonucunda Marmaray ile entegre edildiğinde Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada seyahat edilebilecek. 76.6 kilometre uzunluğundaki hatta günlük 1 milyon kişinin taşınması hedefleniyor. 

TÜVTÜRK'te önemli değişiklik: Bazı araçlar için muayene zorunluluğu kalktı TÜVTÜRK'te önemli değişiklik: Bazı araçlar için muayene zorunluluğu kalktı

ÇALIŞMALAR 2013'TE BAŞLADI

 

Yeni tren hattının entegre olacağı hatlar ise şöyle: Halkalı istasyonunda M1B Yenikapı-Halkalı metro hattı ile, Ataköy istasyonunda M9 İkitelli-Ataköy metro hattı ile, Bakırköy istasyonunda M3 Bakırköy-Başakşehir metro hattı ile, Yenikapı istasyonunda M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Kirazlı ve M2 Yenikapı-Hacıosman metro hatları ile, Sirkeci istasyonunda T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı ve denizyolları ile.

Ayrılık Çeşmesi istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı ile, Üsküdar istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile, Göztepe istasyonunda M12 Göztepe-Ümraniye metro hattı ile, Bostancı istasyonunda M8 Bostancı-Dudullu metro hattı ile, Pendik istasyonunda M10 Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ile, İçmeler istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı.

Hatta bulunan istasyonlar ile şunlar: Gebze – Halkalı hattında toplam 41 istasyon bulunuyor.

İşte hattın güzergahı; Halkalı, Mustafa kemal, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy,Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı, Sirkeci, Üsküdar, İbrahimağa, Söğütlüçeşme, Feneryolu,Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyya Plajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Başak, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi, Gebze