Verilen kadroların azlığı nedeniyle Harita kadastro teknikerleri sosyal medyadan örgütlenip hükümete seslerini duyurmaya çalışıyor. 

Çalışanların yüzde 82'si  kurumdaki personel sayısının yetersiz olduğunu belirtmiştir. Son 10 yılda tapu işlemleri sayısı 3 kat artmışken, personel sayısında herhangi bir değişiklik olmamış, aksine Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün düzenli olarak hazırladığı ve kamuoyuna sunduğu norm kadro raporlarında işlem yapan personelin azaldığı açık bir şekilde görülmüştür.

Tapu ve kadastro mezunlarından yapılan açıklamada, “Bunun için biz #TapuveKadastroMezunları olarak yaptığımız birçok etkinlikte bunu dile getirdik ve hem hakkımız olan alımın bir önce yapılmasını hem de oluşturulan mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz. Kurum da çalışan personelin %75’i iş yoğunluğundan ve personel eksikliğinden dolayı hak verilmesi halinde kurum değiştirmek istediğini belirttiği yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Aktif olarak çalışan personellerin mental yorgunluğunu giderecek ve çalışma azmini arttıracak adımlar atılması gerekmekte olup talebimiz olan 1500 tapu teknikeri alımının bir an önce yapılmasını istiyoruz.” denildi

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!