Mersin'de ameliyat yaptığı H.T. (24) adlı kadına pansuman sırasında cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan doktor T.H.'ye (42)  7 yıl 6 ay ceza verildi. Ardından ise ceza indirimi uygulayan mahkeme cezayı 6 yıl 3 aya indirdi.

Mersin'de 17 Ağustos 2021'de Genel Cerrahi Uzmanı Doktor T.H., H.T.'yi kıl dönmesi şikayeti  sonrasında ameliyatını yaptı.

Ameliyat edilen genç kadın, bir gün sonra pansuman için yeniden hastaneye gitti. Doktorun odasına giren H.T. pansuman için sedyeye yüzüstü uzandığı sırada H.T.'nin iddiasına göre, T.H. cinsel saldırıda bulundu. H.T.'nin şikayeti ile gözaltına alınan doktor ifadesinde kendisine iftira atıldığını öne sürdü. Doktorun evli ve 2 çocuk babası olduğu ortaya çıktı.

10 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında H.T. ile T.H.'nin iç çamaşırları incelendi. Doktorun iç çamaşırında H.T.'ye ait DNA bulundu. Deliller ışığında doktor T.H. hakkında iddianame hazırlandı. İddianame, Mersin 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Doktor hakkında 'kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle cinsel saldırı' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ankara'da, Filistin için ABD'de eylem yapan öğrencilere destek gösterisi düzenlendi Ankara'da, Filistin için ABD'de eylem yapan öğrencilere destek gösterisi düzenlendi

Mahkeme, sanık doktora 'cinsel saldırı' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Suçun 'kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle işlenmesi' nedeniyle de ceza, 7 yıl 6 aya yükseltildi. Ancak daha sonra mahkeme, sanığın geçmişi ile verilen cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri sebebiyle indirim uyguladı. Ceza, 6 yıl 3 aya düşürüldü. Kararın onanması halinde ise doktor T.H., cezaevine girecek.