İBB Meclisi’nden yeni karar: Hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449 zam İBB Meclisi’nden yeni karar: Hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449 zam

Hatay T Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan firar girişimi sonrası yaralanan 12 adli hükümlü ve tutukludan üçü hayatını kaybetti. Kahramanmaraş Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda da firar girişimi yaşandı yapılan açıklamada herhangi  bir ölüm hadisesinin yaşanmadığı bildirildi.

CTE'den yapılan yazılı açıklamanın özeti:

Kahramanmaraş depreminin 4'üncü gününde Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bazı hükümlü ve tutuklular yangın çıkararak firar etmek istedi. Meydana gelen yangında 12 hükümlü yaralandı. Yaralılardan 3 hükümlü hayatını kaybederken, diğer yaralı hükümlülerin tedavileri sürüyor.

Ceza infaz kurumunda kadın hükümlü/tutuklulara tecavüz edildiği iddiaları ve diğer asılsız ithamlar tamamen gerçek dışıdır.

Söz konusu olaylar neticesinde ceza infaz kurumunun hükümlü ve tutuklular tarafından kullanılamaz halde tahrip edilmesi nedeniyle hükümlü ve tutukluların başka ceza infaz kurumlarına sevki sağlanmıştır.

KAHRAMANMARAŞ’TA DA FİRAR GİRİŞİMİ

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların, kurumdan dışarıya çıkmaya çalıştığını, jandarmanın mevzuat çerçevesindeki müdahalesi sonucu firar teşebbüsünün önlenerek güvenliğin sağlandığını bildirdi.

CTE'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organları ile sosyal medya platformlarında Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna ait olduğu iddia edilen görüntülerin, Kahramanmaraş Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna ait olduğu belirtildi.

"Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular, ceza infaz kurumundan dışarıya çıkmaya çalıştı, kurumun dış güvenliğini sağlamakla görevli jandarma taburunun mevzuat çerçevesindeki müdahalesi sonucu firar teşebbüsü önlendi ve kurum güvenliği sağlandı" bilgisi verilen açıklamada, müdahale esnasında herhangi bir ölüm hadisesinin yaşanmadığı, olayın soruşturulması için Adalet Bakanlığı müfettişleri ile CTE kontrolörlerinin görevlendirildiği, bunun dışındaki iddiaların gerçek dışı olduğu kaydedildi.

KAHRAMANMARAŞ CEZAEVİ'NDEN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER