Hırvatistan ile Brezilya, Education City Stadı'nda karşılaştı. Mücadeleyi İngiliz hakem Michael Oliver yönetti.

Her iki takım da yakaladığı fırsatları gole çeviremeyince mücadele golsüz tamamlandı. Maçta uzatma devrelerine gidildi.

Brezilya, 105+1. dakikada Neymar'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Neymar, bu golle 77 gole ulaşarak Pele'ye ait olan Brezilya Milli Takımı ile en çok gol atan oyuncu rekorunu egale etti.

Hırvatistan, 116. dakikada Petkovic'in golüyle eşitliği yakaladı. 1-1. Maç penaltılara gitti. Penaltılarda Brezilya'ya 4-2 üstünlük sağlayan Hırvatistan, yarı finale yükseldi.

Bu turu geçen Hırvatistan, yarı finalde Hollanda-Arjantin eşleşmesinden galip çıkacak takımla karşılaşacak.

İki takım bugüne kadar turnuvanın grup aşamasında iki kez karşı karşıya geldi. 2006 ve 2014'te oynanan maçları Brezilya, 1-0 ve 3-1'lik skorlarla kazandı.

105+1. dakikada Neymar Brezilya'yı 1-0 öne geçirdi.

Hırvatistan'da Petkovic 116. dakikada skoru eşitledi. 1-1

Hırvatistan'ın çeyrek final yolu

F Grubu'nda Fas, Belçika ve Kanada ile mücadele eden Hırvatistan, Fas ve Belçika ile berabere kalıp, Kanada'yı mağlup ederek 5 puan topladı. Hırvatistan, 7 puanlı Fas'ın ardından grubu ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı.

Avrupa temsilcisi, son 16 turunda Japonya'yı, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren mücadelede penaltı atışları sonucunda geçerek son 8 takım arasında kaldı.

Brezilya'nın çeyrek final yolu

G Grubu'nda İsviçre, Kamerun ve Sırbistan ile mücadele eden Brezilya ise 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 6 puan topladı. Brezilya, aynı puana sahip İsviçre'nin averajla önünde yer alarak grup lideri olarak son 16 turuna yükseldi.

Beşiktaş'ta Tayyip Talha'nın sözleşmesi uzatıldı Beşiktaş'ta Tayyip Talha'nın sözleşmesi uzatıldı

Sırbistan'a 2-0 ve İsviçre'ye 1-0 üstünlük kuran "Sambacılar", Kamerun'a 1-0 kaybetti. Güney Amerika temsilcisi, son 16 turunda Güney Kore 4-1'le rahat geçerek Hırvatistan'ın çeyrek finaldeki rakibi oldu.